EPDK'dan Yüzde 15 Elektrik Zammı Açıklaması Geldi

EPDK'nın açıklamasında elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle elektriğe 15 artış yapıldığı belirtildi.

Ekonomi Yayın: 28 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 28.06.2019 12:35:59
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
972 okunma
Google News

Açıklamada " 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle  görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği  elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dâhil   15,00 artış yapılmıştır. Söz konusu artışta bir önceki tarife dönemine göre EÜAŞ Toptan Satış Tarifeleri ile görevli tedarik şirketlerinin EÜAŞ harici alımlarına ilişkin maliyeti oluşturan Piyasa Takas Fiyatlarında (PTF) oluşan artışlar en önemli etkenler olmuştur. Bu kapsamda 1 Temmuz itibariyle mesken abonelerince  100 kWh elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 61,8 TL ödenecektir." dendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.