Ekvador'da 7.7 büyüklüğünde deprem

Ekvador’da 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Peru sınırında olan depremin, yerin 152 kilometre altında olduğu bildirildi.

Dünya Yayın: 22 Şubat 2019 - Cuma - Güncelleme: 22.02.2019 14:22:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1764 okunma
Google News

Ekvador’da 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Peru sınırında olan depremin, yerin 152 kilometre altında olduğu bildirildi.

Son dakika haberi! ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü, Morona-Santiago bölgesine bağlı Palora kasabasının 115 kilometre güneydoğusu olan 7,7 büyüklüğündeki depremin yerin 132,4 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Depremi tahmin etmişti...

Geçtiğimiz günlerde kendisini sismik uzman, deprem tahmincisi olarak tanımlayan Frank Hoogerbeets mega deprem tahminini duyurmuştu.

Tüm dünya medyasında geniş yer bulan Hoogerbeets, 8 şiddetinde bir deprem olacağını açıklamıştı.

Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda; aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketlerinin Dünya'yı sarsacağını iddia etmişti.

Hoogerbeets, internet sitesinde yer verdiği bilgilerde, 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekmişti.

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor. Hoogerbets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.