Eğitimde BTSO ve Ülkev farkı…

Şu bir gerçek ki 2002 yılından bu yana her alanda değişim ve dönüşümü gerçekleştiren, zihinlerdeki tabuları dahi yıkan AK Parti iktidarın’nın en zayıf olduğu ve bir türlü atılım gerçekleştiremediği belki de tek alan eğitimdir...

Yayın: 08 Şubat 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.02.2019 11:13:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1212 okunma
Google News

Yapboza dönen eğitim sistemindeki tam anlamıyla bir kaos hakim, daha doğrusu hakimdi. En son Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile dışarıdan atamayla Bakanlar kurulu’na giren Ziya Selçuk 9. Milli Eğitim Bakanı olurken, ondan önce gelen her 8 bakanda sistem sürekli değişti. Yalnızca liselere girişlerde 5 farklı sistem denendi.TEOG gitti yerine Liseye Geçiş Sınavı geldi. Sanayinin ara eleman sıkıntısı mesleki ve teknik liselerinin kapatılmasıyla, ülke ekonomisini de zora soktu.

Ezbere dayalı sınav sisteminde her bir öğrenci için üniversite eğitimi neredeyse eğitimin temelini oluşturdu. Kişinin bilgi ve becerisine, yeteneğine, öğrenimine ve tercihine bakılmaksızın tek tip eğitim dayatması ortaya çıktı.Ve tabii boşluk süreçte eğitimin FETÖ başta olmak üzere bazı tarikat, cemaat gibi kurum ve kuruluşların hegmonyası gibi büyük bir tehlikeyi getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gördüğü bu tehlikeli süreçle mücadele 2012 yılında dershanelerin kapatılması gibi ciddi bir kararla başlatılırken 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında da halkın büyük desteğiyle devlet politikası haline geldi.

Eğitim alanındaki “paralel yapılanma” büyük ölçüde temizlendi. Yeni bakan Ziya Selçuk’la beraber de sistem kendini reforme etmeye başladı. İşte dün..

►Cankılıç'ın köşesinin tamamı için tıklayın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.