Dünyanın en zengin insanı değişti! İşte Bezos'u tahtından eden isim

E-ticaret şirketi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı unvanını kaptırdı. İşte Bezos'u geride bırakan isim...

Dünya Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 09:32:51
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
987 okunma
Google News

Online alışveriş platformu Amazon'un sahibi olan Jeff Bezos son birkaç yıldır üst üste gezegenimizin en zengin insanı olarak kayıtlara geçiyordu.

 

Ancak Forbes'ta yer alan habere göre, 56 yaşındaki Bezos 'dünyanın en zengini' unvanını kaybetti. Bezos'un yerine gelen isimse LVMH CEO'su Bernard Arnault oldu.

 

 

Bu değişikliğin nedeni ise Amazon hisselerinde yaşanan 0.7 düşüş ve LVMH hisselerinin 0,7 oranında artması.
Cuma günü Amazon hisselerinde yaşanan bu düşüş sonrası Bezos'un kişisel serveti de 760 milyon dolar düşerek 115,6 milyar dolar seviyesine geriledi.

 

LVMH hisselerinin artması sonucu ise Fransız iş insanı Arnault’un kişisel serveti 1,9 milyar dolar arttı.
Yaklaşık 4 ay önce Forbes’e göre net serveti 102 milyar dolar olan Arnault şu anda 117 milyar kişisel servete sahip.

 

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

 

70 yaşındaki Arnault 1989’dan beri LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton  Company’nin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olduğu gibi aynı zamanda şirketin ana hissedarıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.