Dünyada tek! Bu kasabaya erkekler yalnızca hafta sonu girebiliyor

Brezilya Noiva do Cordeiro'daki ilginç kasabada yalnızca kadınlar yaşarken, erkekler bu yere sadece hafta sonları girebiliyor. Kasaba halkının gerekçeleri ise erkekler olmadan kasabalarının daha güzel ve düzenli olması.

Dünya Yayın: 30 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 30.11.2020 11:30:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
911 okunma
Google News

Noiva do Cordeiro kasabası sahip olduğu özelliği ile dünyanın en ilgin yerlerinden biri. Bu kasabada yaklaşık 600 kadın bir arada yaşıyor.

 

Bazıları evli olan kadınların kocaları ve 18 yaşından büyük erkek çocukları, kasabanın dışında çalışıyor ve orada yaşıyor.
 

Erkeklerin, yalnızca hafta sonu gelmelerine izin veriliyor. Çiftçilikten, şehir planlamasına kadar her şey kadınlardan soruluyor ve tüm kararları da kadınlar veriyor.
 

Kadınlar bu şekilde, kasabalarının daha güzel ve daha düzenli olduğunu, erkekler olmadan çok daha başarılı bir kasaba olduğunu savunuyor.
 

Kasabada sorun çıktığında erkekler gibi kavga etmek yerine, sorunları kadın gözüyle ele alıp, çatışma yerine fikir birliği ile çözüme kavuşturuyorlar.

 

Her şeyi beraber planlayıp, tüm işleri paylaşan kadınlar burada rekabet olmadığını ve herkesin birbiriyle uyum içinde geçindiğini söylüyor.
 

Bu kasabanın kurulması hikayesi 1891 yılına dayanıyor. 1891 yılında Maria Senhorinha de Lima, zorla evlendirildiği kişiyi terk edince, köy halkı tarafından dışlanmış ve kovulmuş. Maria Senhorinha de Lima kendine yeni bir hayat kurmuş. Fakat gittiği yerdeki rahip, kasabadaki kadınlara müzik dinlemelerinden, kıyafetlerine hatta saç kesimlerine kadar yasaklar getirmiş.
 

Kasabada, kadınların söz söyleme hakkı yokmuş ve erkekler ne derse o oluyormuş. 1995 yılında Rahip öldükten sonra kadınlaregemenliği ellerine almışlar ve o günden beri de erkekleri bu kasabaya sokmayarak, kadın egemen bir yaşam sürüyorlar.

 

Kadınlar kocalarını ya da 18 yaşından büyük erkek çocuklarını sadece hafta sonları görebiliyorlar. Onları özlediklerini ve hafta sonu geldiğinde dört gözle onları beklediklerinisöyleyen kadınlar, bekar olan arkadaşlarının da evlenmeleri istiyor.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.