Dünya onu konuşuyor

15 yaşındaki Cori Gauff Venus Williams'ı devirdi tarih yazdı

Yayın: 02 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 02.07.2019 09:46:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1040 okunma
Google News

15 yaşındaki Cori Gauff, 5 kez Wimbledon şampiyonu Venus Williams'ı devirerek unutulmaz arasına girdi.

 

Teniste en prestijli turnuva olarak görülen Wimbledon'da ilk gün, unutulmaz bir maça sahne oldu. 15 yaşındaki Cori Gauff, 5 kez Wimbledon şampiyonu Venus Williams'la karşılaştı.

 

Gauff, deneyimli rakibini 6-4'lük iki set sonunda mağlup ederek tarihi bir başarıya imza attı. Birleşik Amerikalı tenisçi, maçın ardından gözyaşlarını tutamadı. 

 

İkinci turdaki rakibi Magdalena Rybarikova: Kadınlar klasmanında dünyada 313. sırada bulunan 15 yaşındaki Gauff, Wimbledon ikinci turunda Slovak Magdalena Rybarikova‘yla karşılaşacak.

 

1991'den beri ilk kez: Kariyerinin ilk grand slam ana tablo galibiyetini alan Gauff, 1991 yılından bu yana ilk turu geçen en genç tenisçi olma unvanını da elde etti. 

 

Gauff'un bu başarısı tüm dünya tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılanırken 15 yaşındaki tenisçi, kamuoyu tarafından büyük takdir gördü.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.