Düğün salonlarında alınacak önlemler 'temsili düğünle' anlatıldı

Mersin'in Erdemli Belediyesi, 1 Temmuz'da başlayacak olan düğünlerde alınması gereken önlemleri temsili bir düğünle kamuoyuna anlattı. Temsili düğün merasiminde özellik sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat çekildi.

Yayın: 30 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 30.06.2020 18:10:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
800 okunma
Google News

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından yeni normalleşme sürecinde düğünlerde alınacak önlemler temsili bir düğünle kamuoyuna anlatıldı.

 

SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALINA DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğrayan düğün merasimleri 1 Temmuz itibari ile başlıyor. Kontrollü bir şekilde başlayacak düğünlerde, alınacak önlemler Erdemli Belediyesi, düzenlenen temsili düğün töreniyle kamuoyuna anlatıldı. Yapılan temsili düğün merasimi girişinde davetlilerin ateşleri ölçülürken, düğün sahiplerine davetliler uzaktan selam verdi, ancak tokalaşmadı. Gelin ve damadın nikahının ardından sınırlı sayıda kişi sosyal mesafeye uyarak karşılıklı oynadı.

 

"TOPLUMUMUZA BU ŞEKİLDE YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

 

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yeni normalleşme sürecinde 1 Temmuz itibariyle düğünlerin nasıl olması gerektiğini kamuoyuna temsilli bir düğünle anlattıklarını söyledi. Tollu, "1 Temmuz'dan itibaren geleneğimizde önemli bir yer tutan aile birliğinin kurulması adına düğünlerimiz icra edilecek. Bu merasimlerinde topluma örnek bir şekilde yansıtılması adına bir faaliyeti burada gerçekleştirdik. Bu salonumuz yeni yapıldı ve bin 500 kişilik bir salon. Devletimizin koyduğu kriterlere uygun olarak buraya misafirler alınacak. Kovid-19 sürecinde bir düğünün nasıl yapılacağını icra etmenin gayretinde olduk. Bunu toplumumuza bu şekilde anlatmaya, yaymaya çalışacağız" dedi. Tollu, uzun süredir düğün yapmak için bekleyen çiftlere de şimdiden mutluluklar diledi.

 

FOTOĞRAFLARDA DA SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLDİ

 

Temsili düğünün sonunda takılar kutulara bırakılırken, fotoğraflar ise sosyal mesafe kuralına uygun olarak çekildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.