Dr. Ünal'dan balıkçılara destek, kaçak avcılara sert uyarı

Mudanyalı balıkçıları ziyaret eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. A. Murat Ünal, yasa dışı şekilde trolle avlanan kaçak balıkçıların hem doğal yaşamı, hem de geçimini balıkçılıkla sağlayan çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini açıkladı.

Yayın: 15 Şubat 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.02.2019 15:49:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1311 okunma
Google News

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. A. Murat Ünal, 50'nin üzerinde balıkçının faaliyet gösterdiği Mudanya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti. Kaçak balıkçılığın gündeme geldiği ziyarette, Dr. Ünal, denizde doğal yaşamı yok eden ve canlı türünün üremesine engel olan kaçak balıkçılar ve trol uygulamasına tepki gösterdi. Ünal’ın bu tepkisine balıkçılarda tam destek verdi.

Gemlik'te uygulanan yasağın Mudanya'yı da kapsaması gerektiğine dikkat çeken Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. A. Murat Ünal, “ Söz konusu yasak Mudanya’da da uygulanmalı.  Böylelikle Mudanyalı balıkçıların ekmeklerinin önündeki engeller kalkacak ve denizlerimizin korunarak balık çeşitliliği artacaktır. Aksi halde denizlerimiz, balıklarımızı ve balıkçılarımızı geri dönüşü zor günler bekliyor” dedi.

TEKNE BAĞLAMA FİYATLARINDA BÜYÜK İNDİRİM

Dr. Ünal, deniz tutkunlarının teknelerini bağlamak için yüksek bir bedel ödediğine de dikkat çekerek, 'Hepsine buradan bir kez daha söz veriyorum. 1 Nisan tarihinde bu fiyatları çok ciddi şekilde indirime giderek nefes aldıracağız. Her zaman Mudanyalı hemşerilermizin yüksek yaşam kalitesine ulaşması ve daha ekonomik bir hayat sürmeleri önceliğimiz olacak.' şeklinde konuştu. Ünal'ın Belediyenin sorumluluk alanında olan bir yerde kendilerinin sesi olduğu için teşekkür eden Mudanyalı balıkçılar, herkesi duyarlı olmaya ve harekete geçmeye davet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.