Dr. Ahmet Murat Ünal açıkladı! İşte Mudanya için projeleri...

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı, Dr. Ahmet Murat Ünal, Mudanya projelerini açıkladı.

Yayın: 12 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 12.03.2019 17:06:46
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
2501 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, Proje Tanıtım Toplantısı'nda, projelerini 'Mudanya Çok Güzel Olacak' sloganıyla Mudanya ve Bursalılara tanıttı.

Ünal, Mudanyalılara; 

"Sizlerin yaşam kalitelerinizi yükseltecek, tüm beklentilerinizin fazlasıyla karşılık bulacağı ve yaşamaktan ayrıcalık duyacağınız projelerimiz hazır, biz de hazırız. 

Bu yeni dönemde bambaşka bir Mudanya bizleri bekliyor. 

Değerli Mudanyalılar, inanın fiziksel projelerin hayata geçirilmesi bizim için işin en kolay yanı. Bizim asıl projemiz ve önceliğimiz; yeniden denizin yeşil ile buluşacağı Mudanya’da huzuru, sevgiyi ve saygıyı inşa etmek. 

Mudanya’da hangi siyasi görüşten olursanız olun, hepiniz başımızın tacısınızdır. Biz gönülleri almaya geliyoruz. Bu yeni dönemi sizlerle birlikte inşa edecek, tüm güzellikleri birlikte paylaşacağız. Artık hiç kimsenin senden bizden diye ötekileştirilmediği, Mudanya’nın kucaklaştığı, bambaşka bir dönem başlayacak. 

Hedefimiz; Mudanya’yı yüksek yaşam kalitesine ulaştırmak, spor, sanat, kültürel etkinlikler, yeni sahil alanları, sosyal donatı alanları, binlerce araç kapasiteli modern ve ücretsiz otopark alanlarını milletimize ve esnafımıza kazandırmak. Size söz veriyorum, Mudanya çok güzel olacak. 

Sizden, geleceğin güzel Mudanya’sı için oylarınızı istiyorum. Gelin siz de bu güzel değişime ortak olun. Huzur, güven ve sevgi ile Mudanya’mızı birlikte yönetelim." diyerek seslendi.

İşte Dr. Ahmet Murat Ünal'ın Proje Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı projelerin bir kısmı:

SAHİL PARK ve KONSER ALANI


Sahil Park ve Konser Alanı projesiyle Mudanyalılar tam anlamıyla denizi hissedecek. 



Dolgu alanı Mudanya’nın yeni eğlence merkezi olacak. Yüzde 80’i yeşil alan, dinlenme alanları, lunapark ve çocuk
su parkı, kafeteryalar, balık restoranları, tekne denize iniş rampası, tekne park ve peyzaj düzenlemeleriyle Mudanya’ya estetik bir görüntü kazandıracak bu proje, her türlü konser ve festivale de ev sahipliği yapacak olup 28 dönümlük alanda uygulanacak.

MUDANYA GERÇEK MEYDANINA KAVUŞUYOR

Hükümet Konağı binasının da kaldırılmasının ardından yapılacak meydan düzenleme çalışmasıyla Mudanya’mız gerçek bir kent meydanına sahip olacak. 

Alanda, kent siluetini bozmayacak şekilde Dernekler Yerleşkesi, Kadınlar için hobi merkezi yapılacak. 15 dönümlük yeşil alanı kapsayan projede 630 araçlık yer altı otopark da bulunacaktır.


HALİTPAŞA PARKI

Mevcut stadyumun kaldırılmasının ardından, yerine yer altına iki katlı bin araç kapasiteli otopark yapılacak.

Ücretsiz olacak olan otoparkın, üst kısmı ise halkımız için dinlenme alanları, yürüyüş ve koşu parkuru, peyzaj düzenlemeleri ile Mudanya için yeni bir yaşam alanı olacak.

GÜZELYALI STADI ve BURGAZ FUTBOL STADI



Güzelyalı’ya kazandırılacak yeni stadyum ile bölgedeki amatör spor kulüpleri futbol maçlarını artık daha sağlıklı ortamda oynayabilecek. 

Ayrıca çok amaçlı spor salonu ile tüm branşlarda h-iz met verecek olan tesis, çevre düzenlemesi ile de Mudanya’mıza değer katacak.

MUDANYA SPOR KOMPLEKSİ

Işıklı mahallesi trap mevkiinde 80 dönümlük alanda yeni Mudanya Stadyumu ve Spor Kompleksi yapılacak. 

Profesyonel lig standartlarındaki yeni Mudanya stadyumunda ayrıca amatör kulüplerimiz için 4 adet idman sahası ve tesisi yer alacak. 

Spor kompleksi bünyesinde ise; basketbol, hentbol, voleybol, tenis, okçuluk ve savunma sporları ile yüzme havuzu bulunacak. Trap tesisleri uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek.

TİRİLYE STADI

Tirilye’nin dokusuna uygun mimariye göre yapılacak stadyum, amatör kulüpler ve sporculara hizmet edecek.

Mudanya spor yatırımları ile başarı çıtasını yükseltecek. 

Proje kapsamında 1000 araçlık kapalı otopark da yer alacak.

ARNAVUTKÖY HALK PLAJI

Jandarmaya ait olan alan Mudanya’ya kazandırılacak. 

Halk plajı ve yeşil alan olarak düzenlenecek proje kapsamında, sosyal tesisler, dinlenme alanları ve kafeteryalar bulunacak. 

ÇANAKLI SOSYAL TESİSİ

Mudanya - Tirilye Çanaklı Çeşme Piknik ve Sivzi Plaj alanı projesi kapsamında bölge yeniden düzenlenecek.

Seyir terası, sosyal tesisi, oturma alanlarıyla günü birlik tatilciler için de eşsiz bir keyif alanı olacak.



TOP TEPESİ REKREASYONU 

Proje kapsamında bölge ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı olarak ilçemize kazandırılacak.

Projede çocuk oyun alanları ve seyir terasları bulunacak.

GÜZELYALI MARİNA

Güzelyalı Marina yenilenecek modern yüzü ile bölgeye değer katacak. 

Yat ve tekne kapasitesi denizde 317, karada ise 150’ye ulaşacak. 

Proje kapsamında; kafeler, restoran ve ajans ofisleri, yat kulübü, halka açık yeşil alanlar, açık ve kapalı otoparklar, konaklama üniteleri yer alacak. 

Ayrıca, deniz tutkunlarının tekne ve sandal bağlama sorunlarını da ortadan kaldıracak yeni düzenlemeler ile Mudanya yat turizminden de hak ettiği payı alacak.

KUMYAKA MARİNA

Yeni dönemde Mudanya, gerçek bir sahil kenti kimliği ile öne çıkacak. 

Bu hedef doğrultusunda yapılacak Kumyaka Marina ile Türkiye’nin her köşesinden yatçıları ilçeye çekmek amaçlanıyor.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Güney Çevre Yolunun gündeme alınıp, projelendirilmesi sağlanacak.

Hayata geçirilecek bu yolla Yeni Mahalle, Halitpaşa, Kumyaka, Tirilye ve batısındaki kırsal mahallelere şehir içi trafiğe takılmadan ulaşım sağlanacak.



HÜKÜMET KONAĞI

İlçemizin tarihi dokusuna uygun mimariyle yeni bir hükümet konağı yapılacak. Yeni bina sayesinde halkımız tüm kamu hizmetlerine tek çatı altında ulaşacak.

Binanın altına otopark yapılarak park sorunu da ortadan kaldırılacak.

SANAYİ SİTESİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Artık yerleşim alanları içinde kalan sanayi siteleri, şehrin dışına taşınacak ve Ömerbey Mahallesi’ndeki bu alan halkımızın nefes alacağı, çocuklarıyla keyifli zaman geçirebileceği yeşil alan ve parka dönüşecek.

KAPALI PAZAR YERİ

Yeni Mahalledeki sanayi sitesi de kaldırılacak, yerine halkımızın daha sağlıklı ve ferah bir ortamda alışveriş yapabileceği kapalı pazar yeri yapılacak.

3400 ARAÇLIK OTOPARK



Mudanya’daki trafik sıkışıklığının önemli bir bölümünü oluşturan park sorunu, farklı noktalarda ve bölgelerde yapılacak olan toplam 3400 araç kapasiteli otoparklar ile ortadan kaldırılacak. Bu otoparklar Mudanyalı vatandaşlarımıza ve esnafımıza ücretsiz olacak.

NİKAH SARAYI ve DÜĞÜN SALONU 

Mudanya’nın önemli ihtiyaçlarından biri olan Nikah Sarayı ve Düğün Salonu projesiyle, genç çiftler mutlu bir yuvaya ilk adımlarını modern ve şık bir ortamda adım atacak.

GENÇLİK MERKEZİ

Ömerbey Mahallesi’nde gençlerin boş zamanlarını daha verimli ve keyifli bir ortamda geçirebilmeleri için, içinde cep sineması, bowling, dart gibi oyun alanlarının ve kafeteryaların bulunacağı gençlik merkezi ilçeye kazandırılacak.

KARAVANPARK ve ÇADIR KAMP ALANLARI

Mudanya’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için alternatif turizm bölgeleri oluşturulacak. Hayata geçirilecek Karavan park ve çadır kamp alanları ile vatandaşlarımıza doğa ile iç içe tatil imkanı sunulacak.

SUALTI TURİZMİ ve AMATÖR BALIKÇILIK

Mudanya’nın deniz turizminden aldığı payı artırmak amacıyla yapay resifler ile su altı turizmine uygun alanlar oluşturulacak. 

Amatör olta balıkçılığının geliştirilmesine destek verilecek.

İKİNCİ BAHAR YAŞAM MERKEZİ

Tüm yaşlılarımızın ömürlerinin ikinci baharını huzur ve keyif içerisinde geçirebilecekleri yaşam merkezi Mudanya’mıza kazandırılacak. 

Küçük hobi bahçeleri ve el sanatları atölyelerinin yer alacağı merkezimiz ile yaşlılarımız, ikinci baharlarını çok daha mutlu geçirecek.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Sosyal yaşamın önündeki tüm engelleri bir bir kaldırıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimiz, engelli çocuklarının yanından bir an olsun ayrılamayan annelere de nefes aldıracak. 

Merkezde engelli bireylere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetler ile gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli atölye çalışmaları yer alacak.

HAYVAN BARINAĞI ve AMBULANS HİZMETİ

Her canlı gibi sokak hayvanlarının da sağlıklı bir ortamda yaşama hakkı var. Sokak hayvanlarımız için modern bir barınak ilçemize kazandırılacak. 

Ayrıca Hayvan Ambulansı hizmeti ile sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda nakilleri yapılırken olası yaralanmalarına da anında müdahale etmek mümkün olacak.

TAZİYE EVİ ve AŞEVİ

Mudanya’ya kazandıracağımız Taziye Evi ile halkımızın acılarına ortak olacağız. Kuracağımız aş evi ile Mudanya’da artık kimse aç uyumayacak.

ÇOCUK EVİ ve KREŞ

Mudanya’ya kazandıracağımız Çocuk evi ve Kreş Projesi ile hem çocuklarımıza sağlıklı ortamda eğitim ve oyun imkanı sunarken,
düzenlenecek olan kurslarla da kadınlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlanacak.

DENİZ TURİZMİ VE ULAŞIMI BAŞLIYOR

BUDO seferleri ile Mudanya - Tirilye ulaşımı artık daha rahat ve keyifli bir hal alacak. Ayrıca Mudanya’nın güzelliklerini denizden de görme fırsatı yaşayacak olan vatandaşlarımıza alternatif ulaşım imkanı sağlanacak.

TEKNE İNDİRME RAMPALARI

Sahilin belirli noktalarına yapılacak olan tekne indirme rampaları ve park bölgeleri ile tekne sahiplerine önemli bir kolaylık sağlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.