Dolar'da sert yükseliş

Dolar/TL hem küresel piyasalardaki gelişmeler hem de yerel seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle 5.65 seviyesinin altında haftaya başlamasının ardından 5,70'in üzerine çıktı.

Ekonomi Yayın: 08 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2019 10:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
1150 okunma
Google News

Bankacılar hafta boyunca seçimlerin resmi sonuçlarının açıklanıp sürecin geride kalmasının piyasalarda dalgalanmayı azaltacağını belirtirken, yerel seçimlere ilişkin kesin sonuçlar henüz Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmadı. Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından 5,70'in üzerinde alıcı buluyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 10 Nisan'da açıklayacağı program çerçevesinde popülist adımların mı yoksa uzun vadeli yapısal adımların mı atılacağı izleniyor. Yol haritasında makro politikalar, bankacılık ve finansın yanı sıra eğitim yargı gibi konulara vurgu yapılıp yapılmayacağı yakından takip ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.