Deprem uzmanından Marmara ile ilgili korkutan uyarı

Balıkesir'de yaşanan depremle birlikte olası İstanbul depremi bir kez daha gündeme geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldığı televizyon programında Marmara bölgesinde en az 7 ile kendini gösterecek bir deprem olacağını söyledi.

Gündem Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 15:24:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
950 okunma
Google News

Prof. Dr. Şükrü Ersoy , Balıkesir'de yaşanan depremin ardından İstanbul'da yaşanacak olası bir depreme hazırlıklı olabilmek için yapılması gerekenleri ve yaşanan depremlerin Kuzey Anadolu fay hattına etkilerini değerlendirdi. 

 

Balıkesir'de yaşanan deprem ve artçılarının, Batı Anadolu deprem mekanizması üzerinde gerçekleştiğini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu mekanizmada yaşanan depremlerin 1200 km uzunluğundaki Kuzey Anadolu fayını tetiklemesinin mümkün olmadığını ve bu hattın kendine has bir potansiyeli olduğunu söyledi.

 

Şükrü Ersoy, "1999'da Erzurum'la başlayan ve sürekli batıya kayan bir deprem silsilesi var. Marmara bölgesinde en az 7 ile kendini gösterecek bir deprem olacak. Hiç bir bilim adamı bunun olmayacağını söyleyemez. Marmara Bölgesinde 6 milyon konut, 11 tane il, 26 ila 28 milyon arasında insan yaşıyor. 5,8 büyüklüğündeki depremde bile kötü bir sınav verdik. 30-40 kat daha az enerjide olmasına rağmen yapı stoklarında bazı zafiyyetler olduğu görüldü. Buradan yola çıktığımızda gelecek için öngörümüz çok parlak olmayabilir. Bunu mutlaka yaşayacaksak binalarımızı güvenli hale getirmemiz gerekiyor." uyarılarında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.