Darısı bizim başımıza!

Doğu bölgesine gittiğimde oradaki illerin son dönemde yerel ve genel yönetimlerden aldıkları payla nasıl bir kalkınma ve şehirleşme hamlesi içine girdiğini görünce doğrusu kıskanıyorum.

Yayın: 08 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 08.10.2019 08:00:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1064 okunma
Google News

Hele hele öyle valileri, kaymakamları, emniyet müdürleri ve jandarma bölge komutanları var ki,  görseniz idareciliğin zamanla yüklediği kibirlerinden, egolarından arınmış, bölge halkıyla kurdukları samimi ve içten bağlarla kanka durumundalar.

Özellikle son iki yılda buralara gönderilen devletin en üst kademesindeki idari yöneticilerinin halkın gönlüne girmeyi beceren kişilerden özenle seçildikleri belli. Eee koskoca İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu küçük bir çocuğun önünde eğilip elini öpüyorsa, gençlerle arkadaşmış gibi sohbet edip, kahvehanelere girip oturuyorsa, onun atadığı valisi, de emniyet müdürü de, kaymakamı da devletin aynı şefkatini gösterip, vatandaşının önünde yeri geldiğinde eğilmesini bilecek.

Makam arabasını, koruma ordusunu ve takım elbisesinin kravatını, parlak iskarpinlerini bir kenara bırakıp halkın içine dalacak. Yani protokol valiliğinden sıyrılacak.

Bununla ilgili pek çok örnek verebilirim.

İki hafta önce haber sitelerinde yer aldı. Manisa Valisi Ahmet Deniz, spor kıyafetiyle gidip domates tarlasına girdi ve bir köylülerle domates topladı.

En sonuncusu da geçen hafta TV’lere yansıdı.

Müthiş güzel bir görüntü idi.

Birkaç yıl öncesine kadar terörün kol gezdiği Şırnak’da Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi’nin Barcelona’da ki turnuvaya götürmek amacıyla yaptığı seçmelerde, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan forma giyip bir baba gibi çocuklarla maç oynadı.

TV’lere poz vermenin çok ötesinde öyle bir ekip ruhuyla, babacan tavırla canla başla oynadı ki…

 

Hızlı tren de iptal n’olacak şimdi?

 

Bir oh çeksem karşıki dağlar yıkılır misali. Bursa tam anlamıyla yatırım fakiri.

Son yılların en bahtsız kenti. Yerelde ve genelde her seçim döneminde iktidara verdiği güçlü desteğin yatırım anlamında karşılığını almakta ne yazık ki zayıf kalıyor.

Şimdi de, Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in girişimleriyle yapımı yılan hikayesine dönen Ankara-Bursa hızlı trenin bitirilmesi için Ulaştırma Bakanı’ndan aldığı en geç 2023 tarihi de hayal oldu.

Demek ki tek kişinin gücü buraya kadar mış!

Dün Ahmet Emin Yılmaz abi Olay’daki köşesinde yazdı .

23 Aralık 2012 tarihinde temeli atılan ve bir türlü Bilecik’ten Bursa’ya gelemeyen hızlı tren için geçen yıl 3 Nisan’da Osmaneli-Yenişehir hattı altyapı, üst yapı ve elektromekanik işleri ihaleye çıkarılmıştı. Şimdi bu hat ekonomik krize takıldı ve yapılan ihale, daha çivi çakmadan iptal edildi.

Bu da  artık net olarak gösteriyor ki,

Bursa güçlü, güzel ama yalnız bir kent!..

Bursa’nın yereldeki elini güçlendirecek, buradaki belediye başkanlarının temsilciliğini yapacak, yeri geldiğinde çatır çatır pazarlık yapıp, yeri geldiğinde de elini masaya vuracak Ankara’da güçlü bir siyasi irade yok!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.