Cumhurbaşkanı'nın bir hayali daha gerçek oluyor!

Yayın: 12 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 12.07.2019 10:00:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
892 okunma
Google News

Nilüfer'in Doğanköy mevkisinde, kent merkezine uzaklığı ile gündemden düşmeyen Bursa Şehir Hastanesi'nin temeli, 9 Mayıs 2015 yılında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. 1 milyar 250 milyon TL'lik gibi dev bir yatırım maliyeti ile Sağlık Bakanlığı'nın en büyük projelerinden biri.

 

Kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılan sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en prestijli sağlık üssü durumundaki Şehir Hastanesi, 16 Temmuz'da hasta kabulüne başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim"dediği ileri derecede sağlık merkezi kapsamında yer alan Bursa Şehir Hastanesi, bu kapsamda bakanlığın 10. hastanesi durumunda.

 

AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI YAPACAK

Şehir hastanelerinin ilki 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mersin'de açıldı.  Onu sırasıyla Yozgat, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa takip etti. Bu yıl ilk olarak 14 Mart tarihinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin açılışı yapıldı. Şimdi sırada Bursa Şehir Hastanesi var. Resmi açılışını diğerlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Bunun için henüz tarih net değil. Muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ağustos ayı ortalarında çıkması beklenen Anadolu turundaki Bursa ziyareti sırasında açılışı gerçekleştirilecek.

 

5 YILDIZLI OTEL VE AVM KONFORUNDA SAĞLIK ÜSSÜ

İl Sağlık Müdürlüğü, hastanenin kentin dinamiklerine tanıtımı için son bir aydır hemen hemen her gün burada tanıtım yapıyor. Önceki gün Vali, belediye başkanları ve ilçe başkanlarından oluşan büyük bir heyet hastaneyi gezdi. Dün de basın mensupları olarak sıra bizde idi.

 

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın sunumu ve ardından hastane içi gezisiyle neticelenen tanıtımda da gördük ki burası gerçekten dışarıdan görüldüğü gibi dev bir kompleks.

 

Bünyesinde Genel hastane, Kadın-Doğum Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitaston Hastanesi, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere 6 hastane bulunuyor. Bin 355 yataklı, 400 poliklinikli, 217 yoğun bakım ve 49 ameliyathaneden oluşan büyük bir sağlık kampüsünde yok yok.

 

Çünkü gezdiğimizde de gördük. Büyük zincir marketinden kuruyemişçisine, kişisel bakım ürünleri satan zincir mağazalardan kuru temizlemecisine, oyuncakçısından çiçekçisine, kantinlerinden büyük alakart restoranlarına ve süit odalarından VIP odalarına kadar tam anlamıyla 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi konseptindeki dizaynıyla başlı başına farklı bir hizmet anlayışına sahip.

 

Bursa merkezli olmakla beraber, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Balıkesir'i de içine alan bölge hastanesi olarak 7 milyona yakın nüfusa hizmet verecek.
Sağlık Müdürü Akan söylediğinde hepimiz hayret ettik.

 

"Hesaplarımıza göre burası günlük olarak 36 bin insanın sirkülasyonuna ev sahipliği yapacak"

Müthiş bir rakam. Neredeyse uydu bir kent.

Hizmete girdiğinde Bursa sadece sağlık alanında prestijli hizmet yatırımına kavuşmayacak, sağlık turizmi ile birlikte ekonomik anlamda katma değer getirecek dev bir işletmeye de sahip olacak.

 

ÖZEL HASTANE Mİ? YOKSA KAMU HASTANESİ Mİ?

Hastane ortasında kareden oluşan bir çekirdek merkez ve karenin uçlarına konuşlanmış 6 hastanenin girişlerinin yer aldığı tasarım da tam donanımlı, son tıbbi ürün ve cihazların yer aldığı ileri derece sağlık merkezi konumunda. Dedim ya, 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hastanesi diye. İl Sağlık Müdürü'ne halk arasında "Burası özel hastane, paralı hizmet verecek" söylentilerini sordum. "Kesinlikle böyle bir şey yok. Burası devletin hastanesi, özel sektör yaptı, bize 25 yıllığına kiraya verdi. 25 yılın sonunda bu binayı devlete verecek." dedi.

 

Dedi ama 80 metrekarelik süit odalar ile 160 metrekarelik VIP odaları gezerken ücretsiz olacağına ben inanamadım, normal vatandaş nasıl inansın. Yine sordum "Şimdi bu odalarda herkes ücretsiz kalabilecek mi?"

 

Gayet rahat bir şekilde "Evet, herkes bu odalarda ücretsiz kalacak" cevabını verdi.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.