Cumhurbaşkanı Erdoğandan Afrika ziyareti öncesi vesayet açıklaması

Afrika ziyareti öncesi basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlunun bürokrat açıklamasıyla ilgili, "Heves ettiğiniz vesayet günleri geride kaldı. Türkiye hukuk devletidir" dedi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.10.2021 14:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
870 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gideceği Angola'nın başkenti Luanda'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Türkiye ile Afrika'yı her alanda yakınlaştırmaya devam ettiklerini belirterek, "Kıtada gün geçtikçe genişleyen diplomatik ağımızla 2020 yılı sonu itibariyle 25 milyar doları geçen ticaret hacmimizle Türkiye, Afrika ülkeleri için stratejik bir ortak olarak öne çıkıyor" dedi.

 Görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm yönlerini etraflıca ele alacaklarını ifade eden Erdoğan, ziyaretinde Angola Meclisi'ne de hitapta bulunacağını belirterek, Başkent Luanda'da gerçekleşecek iş forumu, iki ülke özel sektör temsilcilerini bir araya getirecektir. İkili ilişkilerimizin savunma ve güvenlik boyutlarında da önemli adımlar atılacağını söyledi. Togo'da yapılacak görüşmelerde ülkeler arasındaki ilişkileri nasıl daha ileri noktalara taşıyacağımızı da ele alacaklarını söyleyen Erdoğan, "Togo Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde Burkina Faso Cumhurbaşkanı Sayın Roch Marc Christian Kabore ve Liberya Cumhurbaşkanı George Weah ile bir çalışma yemeğinde bir araya geleceğim. Hem Burkina Faso hem de Liberya cumhurbaşkanları ile ikili görüşmeler de gerçekleştireceğim" dedi.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA BÜROKRATİK GÖNDERME

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Vesayet günleri geride kaldı, Türkiye hukuk devletidir" diyerek, "Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir" dedi. "Biz CHP'nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük" diyen Erdoğan, "Bay Kemal'in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves. Hadi bakalım ne yapacağını göreceğiz, bu alan boş değil" diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.