Orkun Özeller projelerini tanıttı

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı emekli albay Orkun Özeller, ilçeye kazandırmayı hedeflediği projelerini tanıttı. Osmangazi’nin en büyük sorunlarından birinin sığınmacı ve ulaşım olduğunu ifade eden Özeller, olası Bursa depremine de değindi.

Bursa Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 16:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
54 okunma
Google News

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala partilerin adayları saha çalışmalarını hızlandırarak vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda saha çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller projelerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen lansman toplantısına İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Şemsi Karaaslan ve ilçe teşkilatı başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

‘OSMANGAZİ’DE CİDDİ BİR GÜVENLİK PROBLEMİ VAR’

Proje tanırım toplantısında konuşan Özeller, “Nasıl güvensiz bir ilçede yaşadığımızı göstermek için bu videoyu hazırladık sizlere.
Osmangazi’ye hoş geldiniz. Osmangazi’nin öncelikli can alıcı sorunlarında biri dev gibi bir sığınmacı problemimiz var. Osmangazi’de depreme hazırlıksız belediye ve çaresizce bekleyen bir Osmangazi var. Her geçen gün artan uyuşturucu kullanımı sokakları güvensiz hale getiriyor. Ve başıboş köpeklerin yarattığı korku insanları sokaklara çıkarmıyor. Çocuklarımız okullara gidemiyor. Bu köpek saldırılarından dolayı. Osmangazi’de ciddi bir güvenlik problemi var. Bir güvenlik uzmanı olarak bunu görebiliyorum. İlçenin can sıkıcı sorunları, ulaşım, otopark, imarsız, ruhsatsız kaçak yapılar ve çarpık yapılaşma, kaldırımsız sokaklar, doğa katliamı, su kaynaklarının tükenmesi, göçler nedeniyle artan nüfus ve şehrin çöp sorunu” ifadelerini kullandı.

‘İLÇENİN ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU BURSASPOR’

Konuşmasını sürdüren Özeller, “Osmangazi’nin yönetimsel sorunları. Osmangazi Belediyesi’ni ilgilendiren yönetimsel sorunlar var. Yolsuzluk, adam kayırma, dosya takibi, itirazı olan varsa söylesin lütfen, denetimsizlik, liyakatsiz çalışanlar, israf ve belediye başkanına ulaşamamak. Osmangazi’nin çözülemeyen sorunlarından biri de Bursaspor. Turizmde yeterli seviyede olamamak hayat pahalılığı köylülerin yeterince desteklenmemesi, hayvancılığın, tarımımızın azalması, sanayinin artık aşırı dolmuş ve doymuş olması. Gençlerin eğitim masrafları ve sosyal aktivite ihtiyaçları, yaşlıları, geçim sıkıntısı, yalnızlık ve sağlık sorunları, gazilerimizin yaşadığı hak mahrumiyetleri, çalışan annelerin çocukları için ana yuvası ihtiyacı ve ulusal ve uluslararası sporcu ve sanatçı yani insan yetiştirememişsiniz” dedi.

İlçenin daha güvenli hale getirilmesi için zabıta birimlerini güçlendireceğini ifade eden Özeller, “Belediye zabıtalarımızı, emniyet teşkilatlarımızın yükünü hafiflettiği şekilde Osmangazi’nin medeni ve güvenli bir şehir haline gelmesinin etkinliğini arttıracağız. Yani bizim zabıtalarımız Osmangazi Belediyesi’nin zabıtaları Türkiye’deki zabıtaların hepsinden farklı olacak. Uzun yıllar özel kuvvetlerde görev yaptım. Muhtemelen benim standartlarımda zabıtalarımız da geleceklerdir. Sağlam, güçlü, komando eğitimi almış. Pozisyonda her açıdan, hem hukuki açıdan, hem de fiziki açıdan daha güçlü olacaklardır” diye konuştu.

‘SIĞINMACI SORUNUNU BEN ÇÖZECEĞİM’

Osmangazi ilçesinin en büyük sorununun sığınmacı olduğunu dile getiren Özeller, “Sığınmacı sorununu ben çözeceğim diyorum. Bir kere insan haklarına yaraşır şekilde olacak. Böyle insan zulmetmek falan yok. Çöp ve çevreye duyarsız yaşam tarzına müsaade edilmeyecektir. Sığınmacılar bu konuda ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor mu? Yaratıyor. Sosyal yardımlar sonlandırılacak olan iş yerleri sıkı denetime tabi tutulacak. Bakın ben bir yıl süreyle Çarşamba’da da incelemeler yaptım. Sayın milletvekilimizle beraber sınırda incelemeler yaptık. Sınırın durumunu gösterdik. Burada incelemelerde bulunurken genç Suriyeli biri dedi ki ‘denetlemeler artı kepenk kapatıp gideceğiz.’ O yüzden denetleme çok önemli. Biz de açılmış olan iş yerleri sıkı denetime tabi tutacağız. Fazla kişi bulunan dairelerin ev sahiplerinden üst seviyede çevre temizlik vergisi alacağız. Böylece kiraları da aşağı çekeceğiz. Kiracı olup çevreyi kirleten sığınmacı ev sahiplerine de ceza yazılacak. Sığınmacıya değil ev sahibine ceza yazacağız ki o ev sahibi bir daha o evde o kadar sığınmacıyı artık kapı dışı atmak zorunda kalacak. Şehrin sağlığını bozan insanca yaşanılmayan evlere müsaade edilmeyecek. Sığınmacıya ev kiralayanlardan, evde kiracı dışında insanalar olduğu tespit edilmesi durumunda o insanları ikna edip bu ev mühürlenecek. 15 kişinin kalabalık gruplar halinde adam başı kira vererek ve kiraları bu şekilde artmasına sebebiyet verilmesi durumu söz konusu olduğu için ev sahiplerine birazcık daha çekidüzen vermeleri konusunda gerekli itirazları yapmış olacağız. Hiçbir iş yerine kaçak ve sigortalı işçi çalıştırılmasına müsaade edilmeyecek. Faturasız ticarete müsaade edilmeyecek. Sığınmacılar, yurttaşlık bilgisi yok. Bakın çok önemli. Ben yurttaşlık bilgisi eğitimi vereceğim hemde ücretsiz. Sonra onları sınav yapacağız. Sınavı geçenler, hak edenler kalabilir. Geçemeyenler gidecektir. Yani onlar bu konularda iş yeri açamayacaklar” şeklinde konuştu.

‘YUNUSELİ HAVA ALANI HAVACILIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK’

Yunuseli Havaalanı’nın turizm merkezi haline geleceğini ifade eden Özeller konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yunuseli Havaalanı havacılık oylarının merkezi olacak. Turizm merkezi olacak. Muhteşem bir havaalanı ve o kadar güzel konumda ki ben bir paraşütçüyüm. Orayı görünce ya muazzam dediler. Hava oyunları, paraşütçüler, planörlerin geleceği havacılık turizminin merkezi haline gelecek. Harika bir yapı bu konum olarak, coğrafi termal terminal hava akımları olarak ideal bir yer. Değerlendirilmesi gerekir ve o alanın da aynı zamanda muhafaza edilmesi gerekir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.