Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faruk Çelik'e ne dedi?

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 08.08.2019 11:25:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1663 okunma
Google News

Yıllardır takip ettiğimiz için iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genelde Bursa programlarının ardından; kentte alınan güvenlik önlemlerinin abartısı, yakın koruma ekibinin uyguladığı sert tutumlar, engellemeler, yanına yaklaştırmamalar ve bariyerlerin yarattığı sıkıntılar kalır.

 

 Bu sefer tam aksi, ne teşkilat mensuplarını ne de halkı bezdiren güvenlik önlemleri, bariyerler ve korumalarının sert tutumları vardı. 3 ayrı programda da neredeyse isteyen herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına yaklaşıp fotoğraflar çektirdi, sohbet etti. Kendisi de keyif almış olacak ki yüzü hep güldü ve zaman zaman yanındakilerle esprileşti, şakalaştı. Ortaya da keyifli ve hoş sohbetlerin yaşandığı küçük anılar çıktı.

 

Bunlardan biri de Bursa'dan Türkiye siyasetine mal olmuş eski bakanlardan Faruk Çelik'le yaptığı samimi çay sohbeti oldu.

 

AK Parti hükümetlerinin en uzun bakanlarından biri olarak bilinen ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilen Faruk Çelik, pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bursa programında hep bir adım gerisinde takip etti.

 

İlk olarak otoyol açılışında kürsüye çıkarken, protokolde kendisini fark eden Cumhurbaşkanı başıyla ve elini göğsüne götürerek özel selam gönderdi. Ardından Şehir Hastanesi'nin açılışında tokalaşarak hal ve hatırını sordu.

 

Asıl diyalog ise Merinos'taki teşkilat yemeğinin hemen ardından yaşandı.

 

Şöyle ki:

Yemekli toplantının ardından protokol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı helikopterine götürecek olan otobüse binmesi için Merinos AKKM salonunun kapısında uğurladığı sırada Erdoğan, Faruk Çelik'e işaret ederek yanına çağırdı.

 

 İkili el ele otobüse bindi. Çelik'i yanına oturtan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine önce "Çay yok mu? Bizi evine çaya çağırmayacak mısın Faruk?"diyerek takıldı.

 

 O da bunun üzerine "Sayın Cumhurbaşkanım çayımız olmaz mı? Şeref verirsiniz, yeter ki siz isteyin, buyurun gidelim" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gülerek "Müsait olsaydık giderdik ama şimdi zamanımız dar, bir dahaki sefere inşallah" dedi. Ve demekle kalmadı, korumalarının getirdiği kutu çayı Faruk Çelik'e uzatıp "Çay dedik ya, çayımızı da verelim" diyerek jest yaptı. Ardından da Faruk Çelik'e babasını, annesini ve çocuklarını sorarak selam gönderdi.

 

BAŞKAN DÜNDAR'IN FARKINDALIĞI

Şu bir gerçek, Alinur Aktaş'ın yüzde 49,6'lık oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanıp, AK Parti belediyeciliğini devam ettirmesinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yeniden aday gösterilmesinin etkisi büyük.

 

Zira bir dönem milletvekili, 2 dönem belediye başkanlığı ile AK Parti'nin bugünlere gelmesinde emeği olan Mustafa Dündar'ın yerine, 31 Mart seçimlerine gidilen süreçte "değişim" adı altındaki yapılanma ve yenilenmede pek çok isim aday adayı olarak Ankara'ya çağrıldı.

 

Ancak hiçbiri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmadı. Ve Erdoğan "Mustafa ile devam"diyerek aday arayışlarında son noktayı koydu.

 

Kendisini de yakinen bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ay önce seçimlerde miting için Bursa'ya geldiğinde de Osmangazi Belediyesi'nin kentin vizyonuna değer katan en önemli eseri durumundaki  "Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin" açışını yaparak, gezmiş ve hayran kalmıştı.

 

Hatta Başkan Dündar'a "Mustafa sen ne yaptın böyle?" sözleri sonradan siyasi kulislerde ve kamuoyunda büyük ilgi görmüştü.

 

Pazar günü gelişinde de Şehir Hastanesi'ne yaptığı ziyarette karşılama heyeti içinde bulunan Başkan Dündar'ın yanına geldiğinde "Osmangazi'de ne var ne yok?"diye sordu.

 

O da Bursa açısından yine vizyon olan Kent Meydanı Projesi için "Temelini atıyoruz, yüklenici firmaya yer teslimi yaptık, çalışmalar başladı Sayın Cumhurbaşkanım" dedi ve hemen ekledi:

 

"Temel atma töreni için sizi bir kere daha Bursa'ya bekliyoruz efendim"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.