Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'da önemli açıklamalarda bulunuyor..

Gündem Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 12:13:45
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
884 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Meclis'in ve ülkenin lokomotifi sizler olacaksınız. 2023'e kadarki yol haritamızın hayata geçirilmesini sizlerle birlikte sağlayacağız.

Hükümete geldiğimizde demokrasiden, ekonomiye kadar her alanda yoksulluk çeken bir ülke devraldık. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mukayesesini her fırsatta yapmamız gerekiyor.

Hükümete geldiğimizde demokrasiden, ekonomiye kadar her alanda yoksulluk çeken bir ülke devraldık. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mukayesesini her fırsatta yapmamız gerekiyor.

CHP Genel Başkanı yarısı yalan yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyor. Kendisi İzmir milletvekili, İzmir'e bu iktidar neler yaptı, bir bak ya. CHP'nin geçmişinden bugününe yaptığı en ufak bir yatırım var mı? Emekli amirallerin buram buram darbe iması kokan bildirisini gündem saptırmak olarak yorumlayacak kadar şirazesinden koptu. 

Bizi herkesi terörist, darbeci ilan etmekle suçluyorlar. Kendileri teröristlerle al takke ver külah ilişkisinde oldukları için teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar.

CHP darbecinin ta kendisidir. Bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır, bu 104'ün içerisinde CHP üyesi olanlar vardır.

Oturduğu koltuğa mide bulandırıcı bir kaset kumpası ile getirilen bu zata diyet olarak darbecilerin sözcülüğü vazifesinin tevdi edildiği anlaşılıyor. Akıl ve izan sahibi hiçbir siyasetçi böyle bir tavır içine giremez. Kendi iktidarını, ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti en az darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.

Kılıçdaroğlu dün hızını alamayıp işi salgınla mücadelede en önemli referans kaynağımız olan ülkemizin kendi alanlarının en yetkin isimlerinden oluşan Bilim Kurulu’na saldırmaya kadar vardırdı, vah zavallı! Biz salgınla mücadeleyi siyaset üstü 84 milyonun tamamının sağlığını ilgilendiren milli bir mesele olarak görüyoruz. Bilim Kurulu üyelerimize de bugüne kadar verdikleri hizmet için de şahsım, ailemi milletim adına teşekkür ediyorum.

Sağlıkta bugüne kadar ölen nice kardeşlerimiz oldu, bunlarla ilgili Bay Kemal senin bir derdin oldu mu? Bir dakikalık şov uğruna bunca emeği silip atmasının takdirini ben sağlık çalışanlarımıza ve milletimize bırakıyorum.

Sağlık Bakanımıza da bindiriyor, atılacak tırnağı olsan ne ala, o kadar zavallısın. Sizin örnek gösterilecek bir eseriniz, iftihar edilecek bir hizmetiniz dahi yok. Siyasi hayatınızın tamamı bizim projelerimizi engellemeye çalışmakla geçti, yüzsüzlükte ve arsızlıkta öyle tavan yapmış durumdasınız ki dün engellemek için çırpındıkları eserleri sanki kendi projeleriymiş gibi sahiplenmekten de geri kalmıyorlar. İstanbul’da ne yapmışsak şimdi onu sahiplenmeye çalışıyorlar bu ne utanmazlıktır.

 

En tehlikeli yalan içine doğruların karıştırıldığı yalandır, CHP Genel Başkanı da doğruluğunu yanlışlığını bilmediğimiz istisnai örnekler üzerinden bitmiş bir Türkiye fotoğrafı çizmeye çalışıyor.

 

Türkiye’nin son 8 yıldır kesintisiz yaşadığı saldırılar sebebi ile elbette ödediği bir bedel vardır.

Bir yandan sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütlerinden darbecilere kadar mücadele verirken diğer yandan da ülkemizi büyütme mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

Bunlar Türkiye işgal edilse keyifle kadeh kaldıracak kadar kendi ülkelerinden nefret eder hale gelmiştir. Bunlar Türkiye iflas etse kalkıp göbek atacak kadar kendi halkından nefret edecek hale gelmiştir. Bunlar, insanlar hastaneye gidemedikleri için sokakta kıvranarak ölse, destek alamadıkları için evlerinde sefalete mahkum olsa ‘Yaşasın bize iktidar yolu açılıyor’ diye birbirlerini tebrik edecek hale gelmişlerdir.

 

Bekledikleri görüntüler ortaya çıkmayınca da kendi kendilerini gaza getirerek yalanlar üzerine bir Türkiye fotoğrafı çizmek için yırtınıyorlar. Türkiye böyle bir muhalefet tarzını hak etmiyor.

 

Bu ülkede salgın şartları sebebiyle ekmek teknesini çevirmekte zorlanan her esnafımızın, KOBİ’mizin önünü yarın da bugün de biz açacağız.

Biz bunları sadece vaat olarak değil, sadece afaki sözler olarak ifade etmiyoruz. Söylediğimiz her sözün arkasında 19 yıllık bir müktesebat var.

 

DÖVİZDEKİ DALGALANMALAR VE FAİZ MESAJI

Dövizdeki dalgalanmalar ekonomik temelli değil. Enflasyonu tekrar tek haneye indirmeye kararlıyız. 2002'de bütçemizden faiz ödemelerine ayrılan pay yüzde 43,2 iken bu oranı geçen sene yüzde 11,1'e düşürdük. 2002'de her 100 liranın 87 lirası faize giderken, 2020 yılında bu rakam 16 liraya indi. İnşallah faizleri de tek haneli rakamlara indirerek bu rakamı çok daha azaltacağız. Mali disiplin borçlanma rakamlarına da yansıdı. Bankacılık sektörüne de özel bir parantez açmak istiyorum. 2002 yılında sağlıksız yapısı ile ekonomi üzerinde ciddi bir yüke dönüşmüştü. Bugün bankacılık sektörümüz finansmana erişimin kesintisiz devamı ile büyüme ve kalkınmamızı destekleyen bir konumda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu dün bir rakam vererek esnaf ve zanaatkarları bize karşı kışkırtmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafımızın terkin yaptığını yani işini terk ettiğini söyledi. Peki hakikati ifade ediyor mu? Hayır. Çünkü aynı dönemde 365 bin 533 esnaf tescil yaptırmış yani işe başlama bildiriminde bulunmuştur. Ya Kılıçdaroğlu sen ne zaman doğru konuşacaksın ya? Rakamlar ortada.

Esnafımızın derdini dile getirmek başka şeydir, rakamları eğip bükerek yalan söylemek kışkırtıcılık yapmak yalan söylemek başka şeydir. İki rakamı birlikte söylese saygı duyarım. Maliyeci ya. Birini gizleyince kendisini yalancı ve provokatör ilan etmekten başka çare kalmıyor?

Bugün Prof.Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nin olduğu yerde olan Okmeydanı SSK Hastanesi'nde benim bir dava arkadaşımın eşi doğum esnasında rahmetli oldu. Çocuğu vermediler ya. Rehin aldılar. Ödeme yapılmadı diye bunu yaptılar. Bay Kemal senin SSK Genel Müdürü olduğun dönemdi ya. Sen bu ülkede bunları yapmış bir adamsın. Bu millet seni çok iyi biliyor. Bütün arkadaşlarım, bunları belgeleri ile bilmeyenlere anlatacak. Anlatalım ki milletimiz gerçekleri öğrensin.

 

'MAVİ VATAN' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mavi Vatan' için mücadele veren amirallere ve askerlere teşekkür etti. Erdoğan, 'Emeklileri bu işlere karıştırmayalım, onlar dahil değil' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.