Cumhurbaşkanı, Bursa’dan memnun ayrıldı!

Yerel seçim sürecinin Bursa’daki ilk mitingini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Havanın dondurucu soğuğuna ve mesai saati içinde olmasına rağmen Gökdere Meydanı her zamanki gibi liderini yalnız bırakmadı.

Yayın: 15 Şubat 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.02.2019 19:09:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1352 okunma
Google News

Öncelikle şu ince detayı vereyim.

Çünkü bugünden sonra önümüzdeki süreçte yine bu detay gündem oluşturacak. Gökdere Meydanı’nda ve ya bir başka meydanda yapılacak siyasi parti liderinin mitingi ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingiyle devamlı karşşılaştırılacak.

AK Parti’nin siyaset sahnesine çıktığı 2001 yılından bu yana Bursa’daki tüm mitinglerinin birebir takipçisiyim. Her miting aynen sandıktan çıkan sonuç gibi ana muhalefet partisi CHP ile değil kendisiyle yarışır ve bir öncekini mutlaka geçer. Yani izdiham derecesindeki on binlerin üzerindeki rakamlarla ifade edilen müthiş kalabalık bir sonraki mitinde sönük kalır.

Bu sefer de öyle diyebilirim.

Kaldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da alandaki kalabalığı görünce sevincini “Yine muhteşemsin Bursa, müthişsin Bursa, ucsuz bucaksız kalabalık var” sözleriyle belirtti.

Yalnız heyecan ve coşku da biraz sanki azalma vardı, sanırım o da bizim alana kalabalıktan dolayı giremediğimiz için uzakta kalmamızdan kaynaklandı.

******* ******* *******

Miting alanına trafik kapandığı için İç İşleri Bakan Danışmanı Harun Akın’la beraber Şehreküstü’nden Gökdere Meydanı’na kadar yürüyerek giriş yaptık. Yoğun güvenlik önlemleri her zamanki gibi vatandaşı canından bezdirdi diyebilirim. 3 ayrı giriş noktasında sıkı aramaya tabi tutulduk.Neredeyse cüzdanımın içindeki bozuk paraları sayacaklardı. Allah’tan benim çantamda çakmak yoktu, bazı vatandaşların çakmaklarının alındığını gördüm.

Bu arada Harun Akın’da erkekler için ayrılan arama koridorunda uzun kuyruğa girdi. Çıkışta kendisine neden kimliğini göstermediğini sordum. Gülerek” Çocuklar görevlerini yapıyor, yapsınlar.Sonuçta ben de bir vatandaşım, bu tür geçiş üstünlüğü durumlarına gerek yok” dedi. Yani her zamanki mütevaziliğini gösterdi.

Alanda arkalarda kaldığımız için çevreyi çok güzel gözlemleme fırsatı elde ettik. Yanımıza zaman zaman pek çok tanıdık partili de geldi. Hepsinin genelde şaşıdığı ve merak ettiğ konu aynı idi.

Reis neden bu kadar erken geldi?”

► Cankılıç'ın köşesinin tamamı için tıklayın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.