Cumhurbaşkanı Başkan Aktaş’tan ne istedi?

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı sonrası merak edilen sorular ana başlık altında şunlar:

Siyaset Yayın: 30 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 30.04.2019 16:57:36
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2273 okunma
Google News

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı sonrası merak edilen sorular ana başlık altında şunlar:

1) Seçim akşamı “mesajı aldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin gereğinin yapılmasını bekleyen kamuoyu nezdinde beklentileri karşıladı mı?

2)AK Parti Teşkilatlarının nefeslerini tutarak dışarıdan takip ettikleri Kızılcahamam kampı, değişim noktasında bir başlangıç mesajı verdi mi?

3)Cumhurbaşkanı Erdoğan’la,bakanlarla ve yetkili kurullarla bir araya gelen yeni dönemin belediye başkanları projeleri için Ankara’dan bekledikleri desteğin ışığını alabildiler mi?

İlk 2 sorunun cevabı muallakta.

Teşkilatlarda tabandan tavana kadar geniş çaplı büyük bir değişim rüzgarı esecek diyen de var, böyle bir sinyal verilmedi diyen de…Cevapları almak için İstanbul seçimlerinin gündemden çıkması gerekiyor.

3. sorunun cevabına gelince;

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dünkü açıklamalarından net olarak anladığımız Bursa ölçeğinde Kızılcahamam Kampı’nın beklentilerin üzerinde çok verimli geçmiş olması.

                                   ******                      *******                  *******

Başkan Aktaş anlatırken gözlerinin içi parlıyordu. Merinos’da basın mensuplarıyla yaptığı sohbet buluşmasında öncelikle dedi ki:

Bursa nüfus yoğunluğu bakımından AK Parti’nin kazandığı en büyük il konumunda. Kızılcahamam kampında gördük ki herkes Bursa’yı konuşuyor, bizlere karşı  büyük bir teveccüh vardı.Tabii böyle olunca bizden makine, ekipman desteği isteyen mi? Projeleri için fikir ve destek isteyen mi? Talepler çoktu.  Örnek şehir durumundayız. Projelerimizin de pek çok belediye başkanı tarafından yakından takip edildiğini gördük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 3 ayda Başkan Aktaş’ı tam 11 defa aradığını biliyoruz. En son seçimlerden 4 gün sonra aradığında da ”Yol haritanla ilgili çalışmanı yap getir”demişti.

Aktaş , toplantıya hazırlıklı gidenlerden. Dolayısıyla getirisini de alanlardan.

Dedi ki:

Cumhurbaşkanımızla önce genel başkan olarak seçilmiş tüm AK Partili belediye başkanlarıyla ki sayıları 700 ü buluyor geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Ardından 15 büyükşehir belediye başkanı olarak bizimle bir araya geldi. Tam 3 saate yakın görüştük. Bunun bir buçuk saati Bursa ile ilgiliydi ve neredeyse el atmadık konu kalmadı”

Cumhurbaşkanının kendisini dikkatle dinlediğini ve gerekli yerlerde müdahalede bulunduğunu da söyleyen Aktaş” Örneğin Cumhurbaşkanımız Bursa’da kesinlikle yüksek yapının yapılmasını istemiyor. Mahalle kültürünün gelişmesi ve yeşil Bursa’nın öne çıkarılması taraftarı. Biz de kendisine bu yönde çalışmalar yaptığımızı ilettik. Kendisine fotoğrafın büyüklüğünü anlatırken bakanlıklarda alt  bürokraside kentin  imarında 0.5  emsalden kaynaklanan problemler ile planlama gibi takıldığımız konular olduğunu anlattım. O da bunun üzerine konuyla ilgili bakanlara hemen talimat verdi.” derken;

Kentsel dönüşümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başka talimatının da altını önemle çizdi:

“Bizlere Başarılı bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Toplu konutlar üretirken lüks konuta yönelmeyin, orta ve dar gelirli kesime hitap edecek konutlar yapın” dedi. Sonuçta biz belediye olarak inşaat firması değiliz. Biz tarafları bir araya getirecek aracıyız. Alanı bulur, planlamayı yaparız. Rant kazanmak amacıyla bu işi yapmıyoruz.”

Aktaş Cumhurbaşkanı’na “2016 Bursa’nın fethinin 700. Yılı dolayısıyla devlet töreni olarak kutlanması gerektiği önerisini de götürdüğünü ve sıcak baktığını” söyledi.

Başkan Aktaş sohbetini “artık sözün bittiği, icraatın başlaması gerektiği yerdeyiz ve bundan böyle bize , ekibimize sık sık Ankara yolları gözüküyor”diyerek noktaladı.   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.