Cennet Yüzer Cankılıç yazdı: Bursa'ya bir üniversite daha geliyor!

Nasıl ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuru ise STK'lar da öyle...

Yayın: 10 Mayıs 2019 - Cuma - Güncelleme: 10.05.2019 09:20:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2562 okunma
Google News

Nasıl ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuru ise STK'lar da öyle...

Resmi kurumların dışında eğitim, çalışma hayatı, kültür, sosyal, siyasi ve çevre konuları başta olmak üzere her türlü alanda bir araya gelen ve gönüllülük esasına dayalı çalışma sergileyen sivil toplum örgütleri anlamında Bursa da bir hayli zengin.

Çünkü sayıları 2 bini bulan irili ufaklı pek çok hemşehri derneği STK'ların içinde ilk başta yer almakla beraber son dönemde iş, sanat, kadın, gençlik ve fikir alanlarında örgütlenen yapılar ürettikleri proje ve çalışmalarla kente katkı sağlarken, Bursa sınırlarını da aşarak Türkiye'ye örnek model teşkil ediyorlar.

Ercan Yakut'un başkanlığında 10 yıl önce farklı siyasi görüşe mensup kişilerin bir araya gelerek "fikir zenginliğine katkı" amacıyla kurulan Bursa Düşünce Kulübü de bunlardan biri.

Türkiye'nin dönemsel olarak içinde bulunduğu siyasi sıkıntı ve çıkmazlar sürecinde ülkenin akademisyen ve siyasilerini buluşturarak, fikir bazında çözüm yollarının aranmasında üstlendiği sivil inisiyatif ile de dikkatleri üzerine çeken BDK, 2019 yılına hızlı girdi.

 Önce;

23 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği genel kurulda ismini Türkiye Düşünce Kulübü olarak değiştirdi ve merkezi Bursa olarak 42 ilde örgütlenmiş büyük bir fikir kulübü unvanını elde etti.

Ardından ülke sınırlarını da aştı ve aralarında Nijerya, Tanzanya, Kuveyt, İngiltere, Japonya, Ukrayna ve Almanya'nın da yer aldığı 12 ülkede Türkiye Düşünce Kulübü adı altında temsilcilikler açtı.

Şimdi de yeni ve büyük bir projeye başlandı.

Başkan Ercan Yakut bu sevincini de önceki gün sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

"Büyük Türkiye için 'Haydi Bismillah' dedik. Her şeyi silip yeniden başladık, ilk adımı atıldı haydi insanlık uyan artık"

                        ******                    *******                *******

Paylaşımını görür görmez kendisini aradım ve "Hayırdır? Büyük Türkiye için hangi adımı atıyorsunuz?" dedim.

 Önce espriyle cevap verdi:

"Yok yok yeni bir parti falan kurmuyoruz. Türkiye Düşünce Kulübü olarak daha da güçleniyoruz"

Sonra da anlattı:

"Bir süre önce Türkiye Düşünce Vakfı'nı kurduk. Vakfın öncelikli amacı bilim ve teknoloji üzerine mastır, doktora gibi yüksek lisans eğitiminin verileceği bir üniversite açmak. Bunun için altyapımızı oluşturduk. Gerekli olan prosedürü de başlattık"

 Başkan Yakut, Türkiye Düşünce Kulübü Üniversitesi'nin yeri hakkında da bilgilendirmede bulundu:

"Kulübümüzün doğuş yeri ve merkezi Bursa olduğu için biz de Bursa'nın Yenişehir Kozluören köyünde 30 dönümlük alanı üniversite yerleşkesi için vakfa kazandırdık. Bakanlar Kurulu'nun üniversite kurulması için gerekli 50 milyon TL'lik teminatı da yatırmıştık"

Başkan Yakut son olarak dedi ki:

"Bakanlar Kurulu 50 milyonluk teminatımızı kabul etti. Yani vakıf üniversitemiz için start verildi. Ben de Büyük Türkiye idealinde yeni bir adım attığımız için sevincimi sosyal medya hesabım üzerinden dostlarıma ve kamuoyuna bu şekilde duyurdum. Şimdi kurucular kurulu üyelerimizin çalışmasını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki 2 yıllık süre zarfında Bursa'mıza bir ilki teşkil eden üniversite kazandırmanın mutluluğunu da hep birlikte yaşayacağız"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.