Cennet Cankılıç yazdı: Sistemin kendisi de tartışması da siyaseti kasıyor!

Siyaset Yayın: 16 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 16.11.2021 23:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1908 okunma
Google News

olmasın” denilerek gündeme taşındığı çok olmuştur.“ Cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli olan yüzde 50+1 şartı “ da bu “olmazlar”dan biri…

Sistemin bu noktadaki yanlışlığını ilk dile getiren 2019 yılında eski Bakanlardan Faruk Çelik olmuştu.

 "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar".

Çelik’in bu “haklı” çıkışı o dönemde ucuz siyasete kurban gitti. İlk tepki kendi partisinden geldi.

AK Parti’nin seçilme kaygısı yok. Barajın düşürülmesi Cumhurbaşkanımızı tartışmaya açar. Partimizin değil, Faruk Çelik’in düşüncesidir” yönünde değerlendirmeler geldi.

Çelik’in önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan ise daha temkinli yaklaştı ve önce ”Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis’tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz diyerek kapı açsa da, sonrasında içeride ne oldu bilinmez, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyleyerek konuyu kapattı.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.