Cem Yılmaz'ın RTÜK'e olay tepkisi!

RTÜK'ün dijital dizi ve film izleme platformlarına düzenleme getirecek olması birçok kişi tarafından tepkilere neden olurken, Cem Yılmaz'dan olay bir gönderme geldi.

Yaşam Yayın: 05 Ağustos 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 05.08.2019 10:29:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1112 okunma
Google News

Son zamanlarda Defne Samyeli ile yaşadığı aşkla gündeme gelen ünlü komedyen Cem Yılmaz, RTÜK'ün dijital dizi ve film izleme platformlarına getirecek olduğu düzenlemeye sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. 

 

Sosyal medya hesabı Instagram'dan sigara ve alkol kullandığı anların videosunu yayınlayan Cem Yılmaz, "Bu akşam Netflix'te 22.00 de ''Düşkünüm Sana" ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu. Ünlü komedyenin bu paylaşımının altına birçok ünlü isim, espirili yorumlar yaptı. 

 

1 Milyonun üzerinde görüntülenen Cem Yılmaz'ın videosu, takipçileri tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. 

İşte Cem Yılmaz'ın RTÜK göndermeli videosu

 

 

Cem Yılmaz'ın tepki gösterdiği RTÜK kararı nedir?

Türkiye'de de yüzbinlerce üyesi olan dijital dizi ve film izleme platformları, Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre artık denetime tabii tutulacak. Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

 

Yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinde sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekiyor. 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkındaki Yönetmelik' RTÜK'ün bu hafta içinde yaptığı toplantıda oy çokluğuyla kabul edilmişti. 

 

İkisi geçici toplam 26 maddeden oluşan yönetmelik, Mart ayında yapılan yasal değişikliklerin uygulama çerçevesini belirliyor ve internet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşları ile isteğe bağlı  olarak tanımlanan izleyicinin istediği içeriği istediği zaman izleyebildiği platformlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor.

 

Yönetmelik neleri kapsıyor?

RTÜK'ün internetteki her türlü yayını denetleyip, cezalandırmasına olanak tanıyan yönetmelikle internet ortamında düzenli olarak yapılan her türlü yayın, dizi-film, televizyonlardaki dizilerin internet üzerinde yapılan yayını, bireysel TV ağı girişimleri, yurttaş haberciliği de denetim kapsamına alındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.