Çaresizliğin fotoğrafı!

Guatemala'dan ABD'ye geçmek için 2 bin 410 kilometre yol giderek sınıra kadar ulaşan bir anne ile altı yaşındaki oğlunun fotoğrafı yürekleri sızlattı.

Dünya Yayın: 27 Temmuz 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2019 11:31:43
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
1852 okunma
Google News

İngiliz Reuters haber ajansı, foto-muhabiri Jose Luis Gonzales'in çektiği ve Meksika Sınır Muhafızları'na bağlı bir askere sınırdan geçmelerine izin vermesi için yalvaran Ledy Perez'in özelinde tüm göçmenlerin çilesini yansıtan bir fotoğrafı abonelerine servis etti.

 

Fotoğraf sosyal medyaya damga vurdu

Pazartesi günü alacakaranlıkta çekilen karede, Guatemala'daki memleketinden Meksika'nın sınır kenti Ciudad Juarez'a gelen Ledy Perez çömelmiş ağlarken, altı yaşındaki oğlu Anthony Diaz, meydan okuyan bir tavırla Meksikalı askere bakıyor. Objektife yazlık üniforması içinde bir asker omzundan sarkan tüfeğiyle yansıyor.

 

Reuters'ın bu ana ilişkin servis ettiği kareler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Fotoğraflar, Meksikalı sınır muhafızlarının büyük oranda Orta Amerika'dan ABD'ye geçmeye çalışan göçmenlerin durdurulmasında oynadığı rolü de gözler önüne seriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.