Büyükşehir’den kanser hastalarına destek

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kütahyalılar Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen konser, Çarşamba günü düzenlenecek ve etkinlikte TRT’nin Akşam Sefası programı sanatçıları sahne alacak. Konserden elde edilen gelir, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği’ne (Onko-Day) ait hasta konukevinin ihtiyaçları için kullanılacak.

Yayın: 28 Ocak 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 28.01.2019 20:37:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2057 okunma
Google News

Bursa’da yaşayan kanser hastalarına umut olacak etkinlik, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. TRT sanatçıları, organizasyon çerçevesinde Bursalılarla buluşacak. Bursa Kütahyalılar Derneği’nde etkinliğe ilişkin düzenlenen basın toplantısında, detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Beyhan Gündüz ve Onko-Day Bursa Şube Başkanı Füsun Önen de toplantıya katılarak, gazetecilerle bir araya geldi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, organize edilecek konserin hedefinin ‘kanser hastaları ve yakınları arasında ruhsal ve sosyal dayanışmayı sağlamak, bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak ve hastalık hakkında toplumsal bilinç düzeyini artırmak’ olduğunu söyledi. Sosyal sorumluluk gereği bu tür organizasyonlar ile ilgili kuruluşları desteklediklerini belirten Yıldız, “Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kütahyalılar Derneği, Onko-Day yararına yapılacak bu güzel proje çerçevesinde bir araya geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.


 

Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Beyhan Gündüz ise Onko-Day’ın çalışmalarına katkıda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. TRT Akşam Sefası sanatçılarının Çarşamba akşamı Merinos AKKM’de olacağını ve halk müziğinin seçkin ezgilerini müzik tutkunları için seslendireceğini kaydeden Gündüz, konserden elde edilen gelirin Onko-Day’ın Nilüfer Altınşehir’de bulunan hasta konukevinin ihtiyaçları için kullanılacağını ifade etti. Gündüz, etkinliğin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiğini vurgulayarak, Başkan Alinur Aktaş’a gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.


 

Onko-Day Başkanı Füsun Önen de konuşmasında, derneğin faaliyetlerine değindi. Onko-Day’ın 1997 yılında kurulduğunu hatırlatan Önen, kalabalık ve güçlü bir kadroyla yollarına devam ettiklerini anlattı. Kanserli hastalara yol arkadaşı olmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, sıkıntılarına çözüm bulmayı kendilerine prensip edindiklerini söyleyen Önen, düzenlenen organizasyon ve verilen destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Kütahyalılar Derneği yetkililerine teşekkürlerini sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.