Büyükşehir’de eğitimler hız kesmiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, personelin kişisel, kültürel, akademik gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yayın: 15 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 15.06.2021 14:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1235 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen eğitimlerden bir yenisi daha Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Son yıllarda dünyada ve ülkemizdeki önemi hatırı sayılır derecede artan “İslam Ekonomisi” kavramı ve kavramın bankacılık sistemindeki yeri, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Salih Kumaş’ın konuşmacı olarak katıldığı bir sunumla ele alındı.

 

 

 

 

Geçmiş yıllardaki akademik çalışmaları ve yayınladığı makalelerle konunun gelişimine önemli katkıları bulunan Kumaş; söyleşide insanı, eşyayı, yaşamı, dünyayı anlamada Kuran-ı Kerim’in yolunun anlaşılması olan İslam Hukuku’na dikkat çekti. İktisadın bir bilim olarak çok eskiye dayanan bir geçmişinin olmadığı 1700’lü yıllarda Adam Smith ile akademide gelişim gösterdiğinden bahsedilen söyleşide; ana akım iktisat modellerinin dünya üzerindeki olumsuzluklarına değinilerek, mevcut duruma alternatif olabilecek finans modelleri üzerinde duruldu.

 

Söyleşi sonunda Eğitim Şube Müdürü Mahmut Turunç tarafından Dr. Mehmet Salih Kumaş’a tablo hediye edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.