Büyükçekmece'de 3 bin kişi kayıp!

11 binden fazla sahte seçmenin taşındığı Büyükçekmece’de YSK kararı beklenirken, polis de ilçede kapı kapı dolaşıyor.

Siyaset Yayın: 11 Nisan 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.04.2019 10:42:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
961 okunma
Google News

İstanbul Büyükçekmece’de CHP’li belediyenin sahte seçmen skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

7 BİN KONUTA BAKILDI

Büyükçekmece’deki seçime ilişkin YSK’nın kararı beklenirken taşıma seçmen usûlsüzlüğüne dair soruşturma da devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ilçeye başka il ve ilçelerden getirildiği iddia edilen 11 bin 186 seçmenin izini sürüyor. Bini aşkın polis, hayali seçmen yerleştirildiği belirlenen 7 bin konutu tek tek kontrol ediyor. Adreslere giden polisler, kapıları çalarak sahte seçmen aradı. Polis, adres kayıtları görünen fakat binalarda bulunmayan sahte seçmenleri bina sakinlerine sordu. Dairelere gelen faturalara bakan polisler, kiracı olduğu söylenen bazı seçmenler için ev sahiplerinden kira kontratı göstermesini talep etti. Seçmen listelerinde kayıtları görülen fakat ikamet gösterdikleri adreslerde bulunamayan sahte seçmenler hakkında tutanak tutuldu. Apartman yöneticileri, bina sakinleri ve kapıcılar da şahit gösterilerek sahte seçmenlerin belirttikleri adreslerde oturmadıkları kayıt altına alındı.

3 BİN KİŞİ ‘YOK’

Polis ilk gün gittiği adreslerde kayıtlarda göründüğü halde 3 bine yakın kişinin adreslerde olmadığını belirledi. Dün de yine çok sayıda kişinin adreslerinde olduğu belirtildi ancak resmi bir rakam verilmedi. Çalışmaların bugün de devam etmesi bekleniyor. Adreste bulunamayanlar hakkında tanzim edilen tutanakların soruşturma dosyasına gireceği, konuyla ilgili iddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi.



"KAYDIMIZ SİLİNDİ!"

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi Dergah Sokak’ta kayınvalidesi ile birlikte yaşayan AK Parti’li Alper Uygun ve eşi Burçin Uygun yerel seçimlerde kayıtları silindiği için oy kullanamadı. Uygun, 2018 yılı ekim ayında kayınvalidesi Müzeyyen Akay’ın 40 yıldır ikamet ettiği eve taşındı ve nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydını güncelledi. Uygun’un adres kaydını ocak ayında tutuklanan Mehmet Özgür Samanlı yaptı. Samanlı kayıtları yanlış yaptığı için Uygun ve ailesi MERNİS kayıtlarından silindi ve oy kullanmadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.