TGC Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamladı

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, İstanbul Boğazı'ndan geçti. Dev gemi, boğazı geçişi sırasında Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamladı.

Bursa Yayın: 23 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2023 14:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
87 okunma
Google News

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'nda Pazartesi günü vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Toplam 79 bin 274 kişinin ziyaret ettiği dev gemi, bugün limandan demir aldı. İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi Dolmabahçe'de 21 pare top atışı ve çimariva ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ziyaretine gelen çocuklar ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte Dolmabahçe Ofisi'nin bahçesine çıkarak geminin geçişini izledi. TCG Anadolu'ya boğaz geçişi sırasında helikopterlerin ve F-16'ların eşlik ettiği de görüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.