Bursa Valiliği'nden flaş yağış ve fırtına uyarısı

Bursa Valiliği, il genelinde pazar günü itibariyle yeni bir yağış sisteminin etkili olacağını ve pazartesi ile salı günü kuvvetli poyrazın saatte 100 km hızla esmesi beklendiğini duyurdu.

Yayın: 04 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.01.2020 13:40:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1066 okunma
Google News

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada,

 

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan son değerlendirmelere göre; İlimiz 05 Ocak 2020 Pazar gününden itibaren Güney Ege üzerinde oluşacak derin alçak basınç merkezi ile birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Pazar günü akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışların, Pazartesi ve Salı günleri ilimiz genelinde etkili olması beklenmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışlık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

 

06 Ocak Pazartesi ve 07 Ocak Salı günleri beklenen yağışların; ilimiz genelinde  kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin edilmektedir.

 

Rüzgarın; Pazartesi ve Salı günleri Bursa genelinde  kuzey ve doğu yönlerden (poyraz) kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (75-100 km/saat) esmesi beklenmektedir.

 

Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.