Bursa trafiğine yeni çözüm önerisi! Mesai saatlerinde esneklik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafik yoğunluğunu azaltmak adına mesai saatlerinde esneklik yapılabileceğini söyledi.

Yayın: 04 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.01.2020 09:34:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1187 okunma
Google News

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İnşaat Mühendisleri Ulaşım Komisyonu üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını kaleme aldı.

 

Yılmaz, toplu ulaşım, katlı kavşaklar gibi konuların konuşulduğu toplantıda Başkan Aktaş'ın "Uludağ Üniversitesi Rektörümüzle görüşeceğim. Her sabah saat 08.00'de 80 bin kişiyi üniversiteye taşıyoruz. Aynı zaman dilimi için büyük bir yük. Tüm fakültelerin aynı saatte derse başlamaları zorunlu olmasa gerek. Bazı fakülteler 08.00'de, bazıları 09.00'da, bazıları 10.00'da derse başlasa Bursaray'da aynı saatte yığılma yaşanmaz ve ulaşım rahatlar. Bunun bir de akşam çıkışı var. Bunların hepsini Rektör Hocamızla konuşacağız" ifadelerini kullandığını söyledi.

 

BİR SAAT GEÇ BAŞLANMALI

 

Ahmet Emin Yılmaz,  Aktaş'ın OSB'lerin mesai başlangıcı ve bitiminden kaynaklanan trafik sorunlarının çözümü için ise "Bursa'da 20 civarı Organize Sanayi Bölgesi var. Bu OSB'lerin yönetimleriyle ayrı ayrı konuşacağız. Onların da aynı saatte vardiyaya başlayıp aynı saatte dağılmalarının önüne geçmeyi arzuluyoruz. Kentin bir tarafındaki OSB'de vardiyalar 08.00'de başlıyorsa, diğer tarafındaki vardiyalar 09.00'da başlayamaz mı? Buna cevap arıyoruz." dediğini aktardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.