Bursa sahillerinde büyük temizlik! Harekete geçtiler

Tophane Rotary ve Rotaract Kulüpleri ile Mudanya Rotary Kulübü üyeleri bu kapsamda örnek bir işbirliğine giderek, Bursa'nın sahillerini temizleme projesi başlattı. İlkini Mudanya'da Mudanya sahilini temizleyerek gerçekleştiren rotaryen ve rotaractörler, bu konuda gerek Bursalıların gerek diğer sivil toplum kuruluşlarına farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Yayın: 13 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.08.2020 14:24:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
892 okunma
Google News

Tophane Rotary ve Rotaract kulüpleri ve Mudanya Rotary Kulübü üyelerinin yanı sıra Bursa'daki diğer rotary ve rotaract kulüp üyeleri ile Mudanya Sahil Güvenlik, Mudanya Belediye Temizlik İşleri, Mudanya Arama Kurtarma (MAK) ve Mudanya Turizmi ve İşletmecileri Kalkındırma Derneği (MUTİK) paydaşı olduğu sahil temizlik projesine 50'yi aşkın kişi katıldı. Mudanya Sahil Güvenlik ekiplerinden 6 dalgıç da mütareke meydanı önünden dip temizliği yaparak projeye katkı sundu. Etkinliğe ayrıca Mudanya Belediyesi başkan vekili Servet Usta ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Eroğlu da katıldı.

 

Etkinlik hakkında bilgiler veren Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Dinçer Tomruk, "Rotary 100 yılı aşkın süredir odak alanlarıyla hareket ederek  insanlığa hizmet eden bir organizasyon. 2020-2021 döneminde kendine yeni bir odak alanı olarak "temiz ve yaşanabilir çevre" konusunu belirledi. Bu güne kadar barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temiz su ve hijyen, ana ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okur yazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisi konuları olmak üzere altı odak alanında projeler üretiyorduk. Bu yıldan itibaren yedinci odak alanı olarak belirlenen temiz ve yaşanabilir çevre konusunu da gündemimize almaya başladık. Bu çerçevede tüm Rotary bölgelerinde temiz ve yaşanabilir çevre etkinlikleri yapılıyor. Biz de Tophane Rotary ve Rotaract Kulüpleri ile Mudanya Rotary Kulübü ve diğer paydaşlar ile ilk etkinliğimizi Mudanya sahil temizliği projesi olarak gerçekleştirdik. Bursa, sahilleri olan ancak bunun farkına varamamış bir kent ve sahil temizliği ile ilgili farkındalık yaratmak çok önemli. Bu hem Bursa'da yaşayanlar hem de Bursa turizmi için önemli" dedi.

 

 "PANDEMİ İLE MÜCADELEDE PROJELERİMİZ AYRICA DEĞER KAZANDI"

 

Rotary'nin odak noktalarından biri olan 'hastalıkların önlenmesi ve tedavisi' konusunun Covid-19 pandemisi ile mücadele döneminde ayrıca önem arz ettiğine dikkati çeken Dinçer Tomruk, bu tür faaliyet ve projelere vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikli odak alanlarımızdan biri bu konu. Özellikle pandemi döneminde öne çıkmış gibi görünse de rotary kulüpleri olarak çok uzun yıllardır bu odak alanına uygun projeler yürütüyoruz. Bu dönemde projelerimiz ayrıca değer kazandı."

 

ARAÇSIZ HAYAT İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

 

Öte yandan kulübün diğer projelerine de değinen Başkan Dinçer Tomruk, bu yıl 12'incisini gerçekleştirecekleri Bisiklet etkinliğini de 'temiz ve yaşanabilir çevre' teması üzerinden organize edeceklerini açıkladı. Tomruk, "Araçsız bir günü deneyimleyeceğiz. Bu etkinliğimizi eylül ayında planlıyoruz. Tophane'den Mudanya'ya kadar yaklaşık 35 km boyunca bini aşkın bisikletlinin pedal çevirdiği bir etkinlik olacak. Araçsız hayat sürdürebilme konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu gibi çevre etkinliklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

"BURSA'NIN TÜM SAHİL ŞERİTLERİNİ TEMİZLEYECEĞİZ"

 

Organizasyon hakkında bilgi veren Mudanya Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Ayşe Arslan da, "temiz ve yaşanabilir bir çevre için böyle bir proje başlattık. 50'yi aşkın rotaryen , rotaractör ve gönüllülerin katıldığı bu proje tamamen gönüllülük esaslı yürütülmektedir. Bursa'daki kulüpler olarak ilkini Mudanya'dan başlattığımız kıyı temizleme projemizi kentin diğer sahil şeritlerinde de yürüteceğiz. Trilye, Gemlik gibi Bursa'nın sahil kesimlerinde kıyı temizliği yapacağız" bilgisini verdi.

 

Tophane Rotary Kulübü bugün 26 üyeden oluşurken, Tophane Rotaract Kulübü'nü misafir üyeleri ile toplamda 45 üye temsil ediyor. Mudanya Rotary Kulübü ise 10 üyeden oluşuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.