'Bursa için Acil Eylem Planı oluşturulmalı'

Sağlık sistemimizin içinde bulunduğu S.O.S halini dün yazdım, özellikle kamu hastanelerimiz artık Kovid salgınından dolayı acil servis, yoğun bakım, normal yatak başta olmak üzere fiziki anlamda yetersiz kaldı.

Yayın: 04 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 04.12.2020 11:20:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
690 okunma
Google News

Görüştüğüm hekim arkadaşlardan birinin dün söylediği şu sözler tüylerimi ürpertti:

 

“Yoğun bakım servisleri için hastalar kuyrukta, acil servisten yukarıya hasta çıkaramıyoruz”
 

Buna Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi de dahil. Zaten prof.’ların çoğu da Kovid. Sağlık personelinin de Kovid’e yakalanmasından dolayı yarı randımanlı çalıştığı hastanelerimiz bu şekilde devam ettiği takdirde sağlık hizmeti veremez hale gelecek.
 

Peki, ne yapmalı?
 

Bursa’nın sağlık alt yapısına hakim göğüs hastalıkları ve dahiliye uzmanı hekim arkadaşların bu konuda kentin en üst idari amirine çağrıları var:
 

“Sayın vali kent özelinde radikal kararlar almak zorunda. 3 karar alıcının bir araya gelerek çok ama çok acil şekilde Acil Eylem Planı’nı devreye sokmaları gerekiyor.”
 

Kim bu 3 kişi?
 

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.