Bursa’dan daha temiz çevreye güç birliği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iklim değişikliği ile mücadele ve doğayı koruma kapsamında 8 ülkede farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen “Nature is Future" projesi çalışmalarında yer alan 30 yabancı öğrenciyle bir araya geldi.

Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 15:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
887 okunma
Google News

 Bursa’da çevre ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla birçok çevre yatırımını hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği konusunda da önemli adımlar atıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da bu kapsamda ulusal ve uluslararası ölçekte yürütülen iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla 2015 yılında sera gazı emisyon kaynaklarının belirlenmesi ve azaltım tedbirlerinin oluşturulması amacıyla ‘Bursa Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırladı. Daha temiz bir çevre amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan çevre konusunda ulusal ve uluslararası çalışmalar yapan ekipleri de Bursa’da ağırlıyor.

 

Birleşik Krallık Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Nature is Future" projesi kapsamında Belçika, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 18-25 yaş aralığındaki 30 öğrenci Bursa’ya geldi. Şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını gezen öğrenciler, Tarihi Belediye Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi. Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk’un da hazır bulunduğu ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş öğrencilerle sohbet edip, Bursa hakkında bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.