Bursa'da yerel sanatçılardan Büyükşehir'e destek teşekkürü

Bursa'da yerel sanatçılara destek amacıyla düzenlendiği ‘Birnefestival’ programı sayesinde rahat bir nefes alan sanatçılar, 1 milyon TL’den fazla ekonomik katkı sağlayan proje nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Yayın: 19 Ekim 2021 - Salı - Güncelleme: 19.10.2021 11:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
545 okunma
Google News

Bursa’da pandemiden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen vatandaşlar ve esnafa yönelik toplamda 170 milyon TL’lik destek sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, süreçten en fazla etkilenen yerel sanatçılara da önemli destekler sağladı.

Konser ve sahne etkinliklerinin adeta durduğu dönemde ağır yaralar alan yerel sanatçıları desteklemek amacıyla Mart ayında “Bursa’nın Her Sokağı Ayrı Bir Şarkı” projesiyle sokak sanatçılarına sağlıklı ortamda sanatlarını icra etme imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında da 3 ay sürecek Sokak Sanatçıları Festivali’ni düzenlemişti.

Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘Birnefestival’ programı 10 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında 17 ilçede Bursalıları sanatla buluşturdu. Proje kapsamında 17 ilçede, 57 noktada 450 sanatçı ve sanat emekçisi 3 ay süre ile 312 ayrı gösteri yaptı. Toplam 1 milyon 100 bin TL bütçeli proje kapsamında 10 binlerce Bursalı açık hava sanat etkinliklerini takip etme imkanı buldu.

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı dönemde ekonomik olarak sıkıntı yaşayan tüm sektörlere destek olmaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, sanatçıların da da bu süreçten çok fazla etkilendiğini biliyoruz. Uyguladığımız proje hem sanatçılarımıza nefes oldu hem de pandemi nedeniyle zor günler geçiren halkımıza moral oldu. Bursalıları kültür ve sanatla buluşturan projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben de projeye katılarak katkı sunan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.