Bursa'da türküler Atatürk için söylendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Sanatçıları tarafından hazırlanan Atatürk'ü Anma Özel Programı'nda Ata'nın sevdiği eserler seslendirildi.

Yayın: 09 Kasım 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.11.2019 15:28:21
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
976 okunma
Google News

İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitler için önce saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ele alan slaytın izlenmesiyle salonda hüzünlü anlar yaşandı.

 

Ses Sanatçıları; Duygu Avcılar, Ali Enginay, Aylin Bozkurt ve Nejla Çakıcı'nın seslendirdiği, Saz Sanatçıları; Selçuk Oruç, Cemil Menteşe, Alperen Kırhan, Emrah İnanır ve Nida Oksaş'ın sazlarıyla eşlik ettiği program izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

 

Havada Bulut Yok, Bülbülüm Altın Kafeste, Dayler Dayler, Vardar Ovası gibi Ata'nın sevdiği eserlerden oluşan özel repertuvara dinleyiciler alkışlarıyla tam not verdi.

 

Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik, programın sonunda sanatçıları tebrik ederek çiçeklerle ödüllendirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.