Bursa’da tarımda makineleşmeye Büyükşehir desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da üretim kalitesinin artırılması ve marka değeri yüksek alternatif ürünlerin şehre kazandırılması amacıyla çiftçiye sağladığı destekleri sürdürüyor.

Asayiş Yayın: 01 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 01.07.2021 11:30:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1527 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) tarafından alınan ekipmanlar törenle ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtıldı.

 

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, HAGEL Başkanvekili Süleyman Çelik, Tarım AŞ Genel Müdürü Semih Polat, belediye ve kooperatif yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

 

Törende, Yenişehir Belediyesi’ne toprak analiz cihazı, arpacık soğan eleme ve boylama makinası ile arpacık soğan sap kırma ve savurma makinası, arpacık eleme ve boylama makinesi, soğutma tankı, İznik ilçesine 4 adet salça makinesi, Karacabey İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’ne koyun yıkama ve dezenfeksiyon havuzu, Orhaneli Belediyesi’ne taş toplama makinesi, İznik Belediyesi’ne taş kırma makinesi, yem karma makinesi, Orhangazi ilçesi Mahmudiye mahallesine kantar, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği’ne süt analiz cihazı ekipmanları teslim edildi.

 

Ürünlerin yurt içi ve yurt dışında pazar bulabilmesi için tüm ulusal ve uluslararası fuarlarda tarım ürünlerini tanıttıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle Uzakdoğu pazarında ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti. İhracat noktasında Tarım AŞ öncülüğünde önemli mesafeler alındığını dile getiren Başkan Aktaş, “Kaliteli iş yapıldıktan sonra pazar bulamamak gibi derdimiz olmaz. 2019’da 278 milyon dolar olan tarım ihracatını, 2020’de pandemiye rağmen 350 milyon dolara çıkardık. 2023’te 1 milyar dolarlık tarım ihracatı Bursa olarak yakalayabiliriz. Almanya, Singapur ve Umman’a siyah incir, Hong Kong’a siyah incir, deveci armudu, kivi ve nar, Malezya’ya ise siyah incir, çilek, kestane, Trabzon hurması ve kivi sattık. Biz yeter ki kalitemizi ve ayrıcalığımızı ortaya koyalım. UİB, BTSO, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü, ihracatçılar ve üreticiler olmak üzere konunun tüm paydaşlarıyla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.