Bursa'da taksi plakası fiyatları ne kadar?

İstanbul'da yaşanan taksi plakası tartışmaları gözleri diğer illerdeki fiyatlara çevirdi. Peki Bursa'da taksi plakası fiyatları kaç TL?

Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 16:44:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1578 okunma
Google News

İstanbul'daki taksi plakaları elinde olan satıcılar taksi plakalarının fiyatlarını internet sitelerinden ve dükkân önündeki tabelalardan kaldırmış, bu da tartışmaları beraberinde getirmişti. Alınan bu karar plaka satan kişilerin tekel oluşturduğu algılarına neden olmuştu. İstanbul'da taksi plaka ücretinin 2 milyon TL'yi aştığı ifade edilmişti. Peki Bursa'da taksi plaka ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

 

Bursa'da 130 taksi durağı var. Taksi sayısı bin 101. Plaka bedeli ise arz ve talebe göre değişiyor. 1 milyon 200 ile 1 milyon 500 bin TL arasında alıcı buluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni Şehir Hastanesi hattı için 20 tane taksi plakası ihalesi açtı ve ihalede 1 milyon 50 bin artı KDV üzerinden 6 tane taksi plakası sattı.

 

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, söz konusu ihaleyle Bursa'da taksi plakasının Şehir Hastanesi hattı için raiç bedelin belirlendiğini söyleyerek; "Ancak, 'Bursa'da taksi raiç bedeli budur' demek doğru değil. Bunun belirli bir net fiyatı yok. Belirleyen ya da satan bir kurum da yok" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.