Bursa'da şehitlerin isimlerinin yazıldığı karanfiller duygulandırdı

Bursa’da 95’ Yılında Srebrenitsa’da Yaşanan Soykırımı Anma Vesilesiyle Sergi Ve Tören Düzenlendi. Törende Srebrenitsa’daki Şehitlerin Sayısınca Üzerinde Şehitlerin İsimleri Yazan Karanfiller Dağıtıldı.

Yayın: 12 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 12.07.2019 09:38:42
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
766 okunma
Google News

Srebrenitsa’da 1995 yılında yaşanan soykırım Bursa’da anıldı. Srebrenitsa’daki her şehidin isminin tek tek yazıldığı karanfiller Bursalılara dağıtılırken duygulu anlar yaşandı.

 

11 Temmuz Srebrenica anma günü vesilesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi iş birliği ile Şehreküstü 15 Temmuz Şehitler Meydanın’daki Saraybosna kardeşilik çeşmesi önünde Srebrenica şehitleri anıldı. Faaliyete Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Faaliyette, Bursa Göç Tarihi Müzesi desteğiyle Saraybosna kardeşlik çeşmesi etrafında Srebrenica Resim Sergisi yapıldı. Konuşmaların ardından ve şehitlerin sayısınca dağıtılan üzerinde şehitlerin isimleri yazan karanfiller dikkat çekti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.