Bursa'da şampiyon olmuştu! Kadın bisikletçinin ölümünde flaş gelişme

İzmir’in Menemen ilçesinde bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın (32) antrenman yaparken kamyon çarpması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Zeynep’e çarpan kamyonun şoförü dışında kaza yerine yakın yerde yol kenarına uygunsuz şekilde park eden iki iş makinesinin şoförlerine de dava açıldı.

Asayiş Yayın: 22 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2021 09:07:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
944 okunma
Google News

Türkiye’de çeşitli yarışmalarda şampiyonlukları bulunan bisiklet sporcusu Zeynep Aslan, 14 Ekim’de İzmir-Menemen yolunun bisikletçilere tahsis edilmiş bölümündeydi. Kavşağa yakın bir noktada hızla gelen kamyon tarafından ezilerek, hayatını kaybetti. Zeynep Aslan’a çarpan kamyonun şoförü Aycan Yörük gözaltına alındı. İfadesinde “Bisiklet yolunun olduğu yerde ‘dur’ levhası var, bisiklet bunu dikkate alsaydı kaza olmazdı” diyerek, hayatını kaybeden Aslan’ı suçladı. Ayrıca yoldaki iki iş makinesinden de bahsetti. Savcılık o iş makinelerinin sürücülerini de gözaltına aldı.

 

Zanlılar ifadelerinde “DSİ kanalına düşen demir köprüyü kanaldan çıkarmak için oradaydık, araçlarımızı yola sıfır park etmiştik. Bir bağırış sesi duyduk, kalabalığı gördük, kaza olduğunu öyle anladık” diyerek bir kusurları olmadığını söylediler.

 

RAPOR ‘KUSURLULAR’ DEDİ

 

Ancak kazadan sonra tutulan raporlar onların da ‘kusurlu’ olduğunu gösteriyordu. Soruşturmayı tamamlayan Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı hem Zeynep Aslan’a çarpan kamyonun şoförüne hem de kaza yerine yakın bir yerde uygunsuz park eden iş makinesi sürücülerine dava açtı. Savcılık üç zanlının ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 9’ar yıla kadar hapsini istedi. İddianamede Zeynep Aslan’ın babası Reşat Kemal Aslan da ‘müşteki’ olarak yer aldı. Dava dosyasında yer alan otopsi raporunda Zeynep Aslan’ın kafatasında ve vücudunun çeşitli bölgelerinde meydana gelen kırıklar sebebiyle beyin kanaması ve iç kanama geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Dava Menemen Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.