Bursa’da Ramazan bir başka güzel

Büyükşehir Belediyesi’nin “Şehr-i Ramazan” etkinlikleri, 11 ayın sultanı Ramazan akşamlarına ayrı bir renk katıyor.

Yayın: 08 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2019 10:37:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2359 okunma
Google News

Kültür Sanat Daire Başkanlığı koordinesinde ve Bursa Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen etkinlikler, Ramazan ayının manevi atmosferini doyasıya yaşamak isteyenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Merinos Park’ında buluşturuyor. Rahmet ayının ikinci akşamında Merinos Park’ta Kurulu dev çadırda yine birbirinden renkli programlar vardı. Teravih namazı öncesi Hüseyin Goncagül ve ekibi Karagöz- Hacivat Tulûat  Tiyatrosu ile miniklerin neşesi olurken, ikilinin renkli doğaçlamaları büyükleri de eğlendirdi.  Merinos Park alanına kurulan oyun parkurları ve lunaparkta ise çocuklar gönüllerince eğlendi.

Bayram Büyükoruç ile duygu seli

Teravih namazının ardından ise Tasavvuf Müziği sanatçısı Bayram Büyükoruç sahne aldı. Sanatçı, Tasavvuf Müziği’nden seçkin eserlerin yanı sıra kaside ve ilahiler ile gönüllere dokundu. Teravih namazı sonrasında sahne alan Büyükoruç, seslendirdiği seçkin eserlerle kulakların pasını sildi.

Karagöz Müzesi’nde Ramazan Mesaisi

Trafo binası iken Büyükşehir Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen Karagöz Müzesi bu Ramazan sürprizlerle dolu.  Ramazan ayının belli günlerinde akşamları da açık olan müzeyi ziyaret eden çocuklar için ücretsiz gölge oyunu gösterileri düzenleniyor. Geleneksel gölge oyunu gösterilerine her yaştan çocuğun yanı sıra büyükler de ilgi gösteriyor.  Ramazan’ın ikinci akşamında Karagöz Müzesi’ni ziyaret edenler, Karagöz ve Hacivat’ın birbirine muzip şakaları ile eğlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.