Bursa'da 1 Mayıs'ın adresi belli oldu

Bursa'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kent Meydanı'nda kutlanacak.

Yayın: 27 Nisan 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.04.2019 13:59:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1423 okunma
Google News

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipler Birliği(TTB) Bursa Bileşenleri çağrısıyla toplanacak gruplar, ‘yoksulluk, işsizlik ve kıdem tazminatı' temasıyla alanlarda olacak.


Bursa KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı İrfan Açık, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin aldığını söyledi.


Grupların saat 12.00'de Altıparmak Caddesi üzerindeki eski Atatürk Stadyumu Meydanı önünde toplanacağını belirten Açık, ‘'Saat 14.00'te Darmstadt Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe başlıyoruz. Güzergah geçen senenin tam tersi olacak.


Çünkü eski stadyum meydanı tadilatta olduğundan orada yapma imkanımız olmadı'' dedi. Kent Meydanı'ndaki programın saat 15.00'te grupların meydana giriş yapmasıyla başlayacağını ifade eden İrfan Açık, söz konusu programın Hozan Beşir konseri ile sonlanacağını kaydetti.


KIDEM DÜZENLEMESİNİ İSTEMİYORUZ


Türkiye'nin şu anda bir ekonomik kriz içerisinde bulunduğunu dile getiren İrfan Açık, şöyle devam etti: ‘'1 Mayıs'ta vurgulayacağımız asıl noktalar en başta ekonomik kriz, daha sonra özgürlüklerin kısıtlanması. İnsanlar artık nefes alamıyor. Hükümetin emekçilerin üzerine yoğunlaşmasını isteyeceğiz. Son ekonomik paketin içinde kıdem tazminatıyla ilgili bir madde var. Bu maddeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunu 1 Mayıs meydanında kitlesel bir şekilde protesto edeceğiz. Ana başlıklarımız ‘yoksulluk, işsizlik ve kıdem tazminatı' olacak.''


20 BİN KİŞİ BEKLENİYOR


İrfan Açık, tüm Bursa halkından meydanlarda kendilerine coşkulu bir şekilde destek olmalarını isteyerek, ‘'Yoksul olan, işsiz olan, hakkı gasp edilen tüm emekçilerimizi 1 Mayıs alanına bekliyoruz'' dedi. Geçen sene 1 Mayıs kutlamalarında 12 bin civarında kişinin yer aldığını hatırlatan Açık, bu sene 20 bini zorlayacaklarının altını çizdi.


TÜRK-İŞ KOCAELİ'DE OLACAK


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 8'inci Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer ise, 1 Mayıs kutlamalarına Kocaeli'de katılacaklarını belirtti. Kocaeli'deki organizasyona gidemeyen Türk-İş'e bağlı Bursa'da sadece 1 sendika bulunduğunu kaydeden Biçer, ‘'Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Bursa'daki kutlamalarda yerini alacak'' şeklinde konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.