Burnundaki noktayı ben sandı, korkunç gerçekle dünyası başına yıkıldı!

İngiltere'de yaşayan 2 çocuk annesi Mandy Pollard, burnunun ucunda çıkan ufak noktayı ben sanıp umursamadı, gerçek günler sonra ortaya çıktı...

Dünya Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 10:56:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1908 okunma
Google News

İngiltere'nin doğusundaki Cambridgeshire bölgesinde bulunan Peterborough şehrinde yaşayan 37 yaşındaki Mandy Pollard, yaşadığı olay sonrası; herkesin cildini, özellikle yüzünü güneşten korumasının önemini vurgulamak için İngiliz basınına açıklama yaptı.


Mandy Pollard, iki yıl önce burnunda çıkan bu izi, "Sadece bir ben" olarak nitelendirmişti. Biraz zaman geçtikten sonra bu ben büyümeye başladı ve daha belirgin hale geldi. Zaman zaman kanamalar da geçirmeye başlayınca doktora görünmeye karar verdi.
 

İki çocuk annesi Mandy Pollard, burnundaki bir noktanın aslında cilt kanseri olduğunu öğrendiğinde dünya başına yıkıldı. Yedi yaşındaki Alfie ve üç yaşındaki Harry adlı iki çocuk sahibi Mandy, doktorunun bu hastalığı gördüğü en genç kişi olduğunu söylediğini 


Güneş kremi sürmeyi ihmal ettim!
 

Mandy, bu hastalık konusunda insanları bilinçlendirmek istediğini söyleyerek, kendisinin hiçbir zaman güneş delisi olmadığını, yaz aylarında deniz kenarına tatile gittiklerinde koruyucu krem sürdüğünü belirtti. Buna rağmen böyle bir kanser türünün kendisinde görülmesine şaşırdığını söyleyen 37 yaşındaki kadın, genellikle 30 faktörlü koruyucular kullandığını anlatırken, zaman zaman yürüne krem sürmeyi ihmal ettiğini itiraf etti.
 

Aklıma böyle bir şey gelmemişti!
 

Mandy, doktora göründüğünde ise hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Doktor, Many'e burnundaki noktanın kanserli bir tümör olduğunu ve burnunun kesilmesi gerekebileceğini söyledi. Kötü haber karşısında morali allak bullak olan kadın, İngiliz gazetesine verdiği röportajda, "Doktorun bana bir krem vermesini ve burnumdaki küçük yaranın hemen geçmesini bekliyordum. Aklıma kesinlikle böyle bir şey gelmemişti" diye konuştu. Doktorun kendisine şimdi ameliyat olmadığı takdirde, 5 ila 10 yıl içerisinde burnunun tamamının kesilmesi ihtimaliyle karşılaşacağını söylediğini anlatan Mandy, aldığı haber karşısında şoke oldu.
 

Kanserli bölge ameliyatla alındı
 

"Doktor bana bu tümörün burnumu yediğini söyledi. Bense olanlara inanamıyordum ve tam anlamıyla inkar halindeydim" diyen Mandy, "Böyle şeyler başkalarına olur diye düşünüyordum ama başkalarının değil benim başıma gelmişti. Benim gerçeğimdi" dedi

 

Mandy, geçen hafta bir operasyon geçirerek burnunun ucundaki kanserli bölgeyi aldırdı. Burnunun ucunda bir "delik" oluşan kadının, yüzünün yan kısmından deri alınarak burnunun ucuna eklendi.


Mandy, kendini hiç bu kadar kötü hissetmediğini ve tam anlamıyla dibe vurduğunu söylüyor. Evden neredeyse hiç çıkmadığını söyleyen kadın, tek yaptığı şeyin arabayla annesi ve babasının evine gitmek olduğunu anlattı. Burnunun ucunda koca bir yara izi olduğunu söyleyen Mandy, ışıklarda durmak zorunda kaldığında, kimsenin onu görmemesi için eliyle burnunu kapattığını söyledi.
 

Mandy şu an endişeli bir bekleyiş içerisinde. Eğer operasyon başarılı geçtiyse, iki çocuk annesi kadın hayatına kaldığı yerden devam edebilecek.9
 

Ancak eğer operasyonda istenen sonuç elde edilememiş ve kanser hücrelerinin olduğu bölge tam olarak alınamadıysa, Mandy yeniden ameliyat masasına yatacak ve burnunun daha büyük bir parçası alınacak.
 

Mandy, geçirdiği bu olaydan sonra herkesin bilinçlenmesini istediğini şu sözlerle dile getirdi, "Benim hikayem bir kişiyi bile bilinçlendirebilirse çok mutlu olurum. Herkes tüm vücudunu korusun. Güneşten korunmak için kremlerini sürmeyi ihmal etmesin."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.