Bu iş İmamoğlu’na öyle bir yaradı ki!..

Üst kat komşum daha dün akşam “Ya bu kadar da olmaz Cennet Hanım, yolsuzluk bulamadılar buradan mı soruşturma açılıyor? Hakikaten gülünç bir durum. Çok yazık” dedi. Haklı mı, evet haklı…

Yayın: 07 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 07.05.2021 23:17:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
888 okunma
Google News

Bir deli kuyuya taş attı, kırk akıllı çıkaramıyor misali, ülkece son 3-4 gündür İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sözüm ona İçişleri Bakanlığı’nca açılan “neden ellerini arkada bağladın?” soruşturmasını tartışıyoruz.

Memleketin şu sancılı dönemde o kadar büyük yönetimsel ve ekonomik sorunları varken, vatandaşın  zaten canı burnuna gelmişken, aç-kapadan bunalmışken, bir de üstüne 17 günlük tam kapanmayı  çekerken,  bir vatandaşın  hiç işi gücü yok Cimer’e İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesine elleri arkasına bağlı olarak girdiği fotoğrafı atıp, “bu ne densizlik, bu ne hadsizlik?” diyerek kabahatler kanununa göre suç işlediğini belirterek soruşturma açılmasını istiyor.

 

 

 

Evet ortada müfettişlerin Ekrem İmamoğlu’ndan bir savunma isteği var, ama  öyle günlerdir iddia edildiği gibi ortada İçişleri Bakanlığı’nın açtığı bir soruşturma falan yok. Dün gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir TV kanalında söyledi:

“Burada açılmış bir soruşturma söz konusu değildir”

Dedi ama…

Gel de bunu topluma anlat.

Üst kat komşum daha dün akşam “Ya bu kadar da olmaz Cennet Hanım, yolsuzluk bulamadılar buradan mı soruşturma açılıyor? Hakikaten  gülünç bir durum. Çok yazık” dedi.

Haklı mı, evet haklı…

İmamoğlu’na Cumhuriyet Savcısının açtığı ön inceleme her ne kadar yapılan başvuruların değerlendirilmesi açısından yasalara göre meşru olsa da,  sonuçta AK Parti tabanında da, muhalefet cephesinde de ve her şeyden evvel dışarıdaki vatandaş nezdinde hiçbir geçerliliği yok, üstelik  tamamen  vatandaşın gözünde siyaseten “mağdur ve mağrur” duruma büründürdü.

Evet bizim töremizde, geleneğimizde, dini vecibelerimiz arasında da cami ve türbe gibi mekanlara bu şekilde girmek, yürümek son derece yakışıksız ama, O da zaten kasıt olmadığını ifade etti.

Kaldı ki, bu hareketinin tamamen doğal bir davranış olduğu da ortada…

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.