Bu da 'jiletli ' ressam! Görenleri hayran bıraktı

Genç ressam eserlerinde ağırlıklı olarak “jilet” objesinin imgesel anlatımını öne çıkarıyor.

Yayın: 15 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 15.06.2020 12:46:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1270 okunma
Google News

Yapmış olduğu çalışmalar Türk resim tarihine farklı bir anlam katan Nilüfer Şasev Özbek, son dönem çalışmalarında jilet objesine yoğunlaşıp, jiletin kendi yapısını koruyarak ona yeni anlamlar yükleyerek, onu bir obje olmaktan çıkartan ender sanatçılardan biri oldu.

 

 

Sanatçı bu kendine has anlatım tarzını sadece resimlerine değil, seramik çalışmalarına da yansıtarak imgeler dünyasındaki yerini aldı.

 


 

Kesip atmayı değil, yaşamında karşılaştığı sorunlarda da “iyileştirmeyi”, “sağaltmayı” yöntem olarak tercih eden sanatçı, yapıtlarında, hayatın her alanında karşılaşılan görülen/görülmeyen “tehlikelere” dikkat çekerken, aslında bir yandan da “şiddet aracı” olan objeyi başka objelere dönüştürüyor.

 


 

“Evet, evlerden sokaklara, sokaklardan kamusal alanlara yayılan bir şiddet/tehlike var ama bu sorun gizlenerek değil açığa çıkartılarak çözümlenebilir” diyen sanatçının eserlerindeki mesaj yalın ve net: “İyileştirmek istediğin hastalığı açığa çıkart!”.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.