BTSO'nun konuğu Ebru Özdemir oldu

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) tarafından düzenlenen “İlham Veren Başarı Hikayeleri” programının konuğu Limak Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir oldu. Ebru Özdemir, kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek “2026 yılına kadar kadın çalışan sayımızı yüzde 40 artırmayı hedefliyoruz. Benim için en değerli, bana en iyi hitap eden, en sorumluluk duyduğum bir hedef. İnşallah bunu başaracağız.” dedi.

Yayın: 19 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.02.2021 12:26:41
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1213 okunma
Google News

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa KGK, dijital platformda sürdürdüğü ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ne bir yenisini daha ekledi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldığı TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın'ın moderatörlüğünde düzenlenen programa, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve çok sayıda girişimci katıldı. BTSO Başkanı Burkay, girişimciliğin temel dinamiğinin yenilikçi fikirlerle risk almayı bilen, öncü ve rekabetçi düşünce oluşturduğunu söyledi.
 

“YENİ FIRSAT PENCERELERİNE ODAKLANALIM”

 

Kadın girişimci sayısının son 15 yılda yüzde 4 seviyesinden yüzde 10’a kadar ulaştığını ifade eden Burkay, “Odamıza bağlı kadın girişimci sayımız da 7 bin 500’e kadar yükseldi. Ancak bu rakamları önemli görmekle birlikte kesinlikle yeterli bulmadığımızı da özellikle ifade etmek istiyorum. Bu noktada pandeminin de etkisiyle başta dijital dünya olmak üzere neredeyse tüm sektörlerde olağanüstü değişim başladı. Krizlerle birlikte yeni fırsat pencerelerinin araladığı bir dönemde girişimci kadınlarımızın rolünü daha da güçlendirmek zorundayız.” dedi.


“HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli parametrelerden birisinin kadın haklarına ve cinsiyet eşitliliğine verilen değer olduğunu belirterek, “Kurul olarak son derece güçlü güzel çalışmalarla kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kamu kuruluşlarımıza ve tüm STK’lara önemli görevler düşüyor. Girişimcilik yolculuğunda kadınlarımızı cesaretlendirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın ise kurul olarak başarılarıyla ilham kaynağı olan kadınları her ayın 16’sında online olarak girişimcilerle bir araya getirmeye devam ettiklerini söyledi. Kurul olarak kadınların iş gücüne katılımına ve ekonomik hayatta girişimci olarak rol üstlenmelerine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Saygın, “Kadın girişimcilerimizin sayılarının artması için yol gösterici olacak ve onları cesaretlendirecek tecrübe paylaşımlarının oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.


“KURUMSALLAŞMA, DİJİTALLEŞME SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” VURGUSU

 

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Şirket olarak 15 ülkede 8 ayrı sektörde 60 bini aşkın çalışanla faaliyet gösterdiklerini belirten Özdemir, şirket olarak dijitalleşmeye, kurumsallaşmaya, sürdürülebilirliğe yatırımlar yaptıklarını kaydetti.
 

“METAL YAKA HAKLARI ARTIK KONUŞULMAYA BAŞLANDI”

 

Ebru Özdemir, pandemi dönemi ile birlikte artık yeni bir normal dünya düzeninin herkesi beklediğini belirtti. 2025 yılında insan çalışma saati ile makine çalışma saatinin eşitleneceğini belirten Özdemir, “Yepyeni döneme giriyoruz. Bunu iyi idrak etmeliyiz. Dünya Ekonomik Forumu’nda birçok dijital toplantıya katıldım. Sadece iş alanında değil, istihdam, sürdürülebilirlik, aile, bireysel ve toplumsal her alanda toplu bir değişim olacağı belirtiliyor. Bu çerçevede 2020 yılında bir rapor yayınlandı. Mesleklerin Geleceği Raporu. Rapora göre, otomasyon ve dijitalleşme noktasında büyük gelişmeler olacak. 2025 yılında, insan çalışma saati ile makine çalışma saati eşitlenecek. Yani bizim hayatımızda mavi yaka, beyaz yaka, gri yakaya bir de metal yaka eklenecek. Şu anda Japonya ve Kore, metal yaka haklarını konuşmaya başladı.” şeklinde konuştu.
 

“ÖNYARGILARLA MÜCADELE EDİYORUZ”

 

‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ Projesinden konuşmasında bahseden Özdemir, proje 5 seneyi geride bıraktıklarını belirtti. Özdemir, “Biz sadece iyi mühendis yetiştirmek istemiyoruz. Yarının donanımlı mühendislerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Toplumda ‘Kadından mühendis olmaz’ fikirler var. Asıl olan bu kalıp yargılarla savaşmak. Bizim aslında yapmak istediğimiz şey, bu yargıları değiştirmek. Bu yargılar, kökten değişmedikçe kadınlarımızın iş dünyasında hak ettikleri yerden olmasını biraz zor buluyorum.” ifadelerini kullandı.


“2026 HEDEFİ KADIN ÇALIŞAN SAYISINI YÜZDE 40 ARTIRMAK”

 

Şirketin yurt dışında 36 bin çalışanın yüzde 12’sinin kadın olduğunu belirten Özdemir, “Yurt içi çalışanlarımızın ise yüzde 12’si kadın. Her sektörde kadınlarımız var. Sektör olarak inşaatta en fazla kadın mühendis var. Sonra enerjide. Kuveyt’te 62 kadın mühendisimiz var. Ciddi bir oran. 2018’de Enerji ve Tabii Bakanlığından ‘Türkiye’nin Enerji Veren Kadınlar Ödülü’nü aldık. Şirketimizin 12 stratejik hedefi var. Birisi de 2026 yılına kadar kadın çalışan sayısını yüzde 40 artırmak. Buradan da ilan etmiş olayım. Benim için en değerli ve bana en iyi hitap eden, benim en sorumluluk duyduğum hedef budur. İnşallah bunu başaracağız.” açıklamalarında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.