Bozbey: Esnafımızın yüzünün gülmesini istiyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, esnafın sorunlarını iyi bildiklerini ifade ederek, “Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bütün esnafımızın yüzünün gülümsemesini istiyoruz” dedi.

Yayın: 29 Ocak 2019 - Salı - Güncelleme: 29.01.2019 12:03:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1709 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ni (BESOB) ziyaret etti. Bozbey’i, Başkan Arif Tak ve BESOB’a bağlı oda başkanları karşıladı.

Buluşmada esnafın sorunları konuşuldu. Babasının da esnaf olduğunu ve bu camianın içinden  geldiklerini belirten Mustafa Bozbey, sorunları iyi bildiğini söyledi.

Nilüfer’de 20 yıl hizmet ettikten sonra şimdi yeni bir yolculuğa çıktığını söyleyen Bozbey şöyle konuştu: “ ‘Nilüfer’de yaptıklarımız niye Bursa’nın dört yanında olmasın’ dedik ve yola çıktık. Esnaf teşkilatının olduğu gibi bütün Bursa’nın birçok sorunu var. Sizlerin sorunlarını en yakından bilen benim. Bunları zaman zaman çeşitli alanlarda sohbetlerimizde konuştuk. Nilüfer özelinde birçok çözüm bulduk ama Büyükşehir’i ilgilendiren kısımlarda çözümler bulamadık. Ancak şimdi Büyükşehir zamanı diye düşünüyoruz. Bursa da gülümsesin, bu hizmetlerden esnafımızın tamamı yararlansın. Yani biz esnafımız da gülümsesin istiyoruz. Onun için de yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Çünkü yaptık uyguladık biliyorsunuz. Artık biliyorsunuz alışveriş merkezleri kentlerin dışında yapılıyor Avrupa’da. Merkezdeki esnaf güçlendiriliyor. Çünkü esnaf bizim belkemiği dediğimiz çok önemli bir yapıyı oluşturuyor. Onun için esnafımızın güçlü olması demek, toplumumuzun da güçlü olması kentin de güçlü olması anlamına gelir” dedi.

BOZBEY: BİRLİKTEN, KATILIMCI YÖNETİMDEN YANAYIZ

Türkçe tabela konusunda 2003 yılından bu yana duyarlılık içinde olduklarını ifade eden Mustafa Bozbey, ”Tabelalarımız Türkçe olsun. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirdiğimiz bu teklifi kabul ettiremedik. Yani biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Yabancı tabelalara gerek yok” ifadelerini kullandı.

Taksici, otobüsçü, dolmuşçu ve  kamyoncu esnafın da sorunlarını iyi bildiklerini söyleyen Bozbey, Nilüfer’deki tek tip taksi duraklarının çok beğenildiğini ve aynı modeli bütün Bursa’ya yaymak istediklerini belirtti.

Bozbey konuşmasına şöyle devam etti: “Çarsı esnafımızın da sorunlarını biliyoruz. Özellikle Bedesten, Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı civarındaki esnafın farklı sorunları var. Bunların her birine çözüm bulmak bizim görevimiz. Ama bunu yaparken odalarımızı mutlaka işin içine katmak zorundayız. Eğer odaları, dernekleri, kooperatifleri işin içine katmazsak, biz esnafla ilgili sorunların çözümünde yanılabiliriz. Biz birlikten, birlikte yönetimden, katılımcı yönetimden yanayız. Ortak çalışmalarla esnafımızın yüzünün gülmesini sağlayacağız.”

ESNAF ODALARINDAN BAŞARI DİLEĞİ

Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak da yaptığı konuşmada  Başkan Bozbey’e çıktığı yolda başarı diledi. Tak, “Sizleri esnaf teşkilatları olarak çok iyi tanıyoruz. Sevilen sayılan insansınız. Bu bir yarış ve hakkınızda hayırlısı olsun. Yıllarca sizlerle ortak projeler ürettik ve taleplerimize kulak verdiniz. Teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de kısmetse beraber çalışmalara imza atabiliriz. Çalışmalarınız da başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret sırasında BESOB’a bağlı oda başkanları da Bozbey’e başarılar dileyerek sorunlarını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.