Birçok ülke virüsün pençesinde kıvranırken, Azerbaycan'dan gelen haber yüzleri güldürdü

Tüm dünyanın binlerce koronavirüs ölümleri ile karşılaştığı bugünlerde Azerbaycan'dan iyi haber geldi. Yapılan açıklamada, koronavirüs salgınına yakalanan 4 hastanın, tedavi sonrası iyileştiği belirtildi.

Dünya Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 12:21:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
724 okunma
Google News

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüse, kardeş ülke Azerbaycan'da şu ana kadar 34 kişide rastlandı. Bu vakaların toplamda 10'u tedavi edilerek sağlığına kavuşarak kurtulurken aktif olarak 23 kişinin tedavisi devam ediyor. Öte yandan Bu hafta ölümcül salgının pençesinden kurtulan kişi sayısı 4 olarak açıklandı.

 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Azerbaycan'da toplam tedavi altında bulunan aktif koronavirüs vaka sayısı 23 olarak bildirilirken şu ana kadar 1 Azerbaycan vatandaşı virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

 

TEDBİRLER ARTIRILDI

 

1 ölüm vakasının yaşandığı Azerbaycan'da, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde sıkı tedbirler alındı. Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, kültürel ve sportif etkinlikler de dahil olmak üzere ülke çapındaki tüm kitlesel etkinlikler 1 ay süreyle ertelendi. Sinemalar, müzeler, tiyatrolar, eğlence merkezleri ve spor salonlarının faaliyetleri askıya alınırken, düğünler de yasaklandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.