Bir zamanlar ‘Hünkâr Köşkü’

175 yıl önce av köşkü olarak inşa edilen Hünkâr Köşkü’nün geçmişi fotoğraflarla gün yüzüne çıkıyor.

Yayın: 23 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 23.04.2019 11:55:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1614 okunma
Google News

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülaziz, Sultan V. Mehmet Reşat’ın kaldığı, Atatürk’ün de konakladığı ve milli mücadeleye yönelik önemli kararların alındığı Hünkâr Köşkü Müzesi” anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Dünün tanığı Hünkâr Köşkü Fotoğraf Sergisi,  tarih meraklısı müze dostlarının ilgisini çekiyor. Müze bahçesinde, sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide 87 fotoğrafın yer aldığı 42 pano kullanıldı. Serginin açılışına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Bursa Kültürel Tanıtım Derneği üyeleri ile çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Serginin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin,  Hünkâr Köşkü’nün Bursa’nın tarihi sembollerinden biri olduğunu söyledi.  Şahin,  Hünkâr Köşkü’nün 1844 yılında 31. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit adına, 19 gün gibi kısa bir süre de “Av Köşkü” olarak yaptırıldığını, aynı zamanda Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülaziz ve Sultan V. Mehmet Reşat’ın, Bursa’da konakladıkları köşk olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Geçmişe ışık tutan fotoğraflar

Mustafa Kemal Atatürk’ün de Bursa ziyaretlerinde köşkte konakladığını ifade eden Şahin,“175 yıllık tarihiyle Hünkâr Köşkü, müze olarak kullanılmasının 17. yılında, 400 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladı. Dünden bugüne pek çok fotoğrafın başrolünde yer alan köşk, bu sergi ile tanık olduğu Bursa’yı, fotoğraflarla yaşamaya davet ediyor” ifadelerini kullandı. Hünkâr Köşkü’nün 1880 li yıllara ait ilk fotoğraflarından günümüze uzanan öyküsünü gözler önüne seren “Dünün Tanığı Hünkâr Köşkü” fotoğraf sergisi, yaz boyunca izlenimde kalacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.