Bir büyük destek de BTSO’dan geldi!

Ordumuzun Suriye’de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatını elbette ülkesini ve milletini seven herkes canı gönülden destekliyor. Önceki gece Fransa’da oynanan Fransa-Türkiye Milli maçında da gördük.

Yayın: 16 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 16.10.2019 08:12:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
700 okunma
Google News

Sadece Fransa’da değil Avrupa’da yaşayan 35 bine yakın Türk vatandaşı sırf Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla maçın oynandığı stadyumu ellerinde Türk bayrağı ile doldurdu ve tribünlerde hep birlikte asker selamı çaktı.

 

Aynı asker selamı gol atışlarında futbolcularımızdan da geldi. Elbette dualarımızın yanı sıra bunların her birinin moral anlamında askerimize desteği büyük olduğu kadar, dünya kamuoyuna da kenetlenmiş millet olarak kararlılığımızın göstergesi şeklinde yansıması da önemli.

 

İşte bu çerçevede Mehmetçiğimize geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başkanlığında meslek odaları ile STK’ların verdiği destekten sonra dün de Bursa’da iş dünyasından bir büyük destek geldi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın davetiyle Bursa’da kurulu 80’e yakın iş örgütü ve STK temsilcilerinin katılımıyla BTSO’da  gövde gösterisine dönüşen destek açıklaması yapıldı.

 

Destek Platformunun sözcüsü olarak açıklamayı yapan İbrahim Burkay sözlerine “ ‘Pençe’, ‘Fırat Kalkanı’ ve ‘Zeytin Dalı’ operasyonlarıyla milli güvenliğimizi teminat altına alma kararlılığını gösteren Türkiyemizin ‘Barış Pınarı’ harekatı da uluslararası anlaşmalardan aldığı yetkiye dayanmaktadır. Tümüyle meşru olan bir harekattir” diyerek başladı.

 

Devamında  “Türk askerinin gittiği her yerde umut vardır” dedi ve ekledi:

 

Tüm bu gerçekler ışığında, Türk askeri taşıdığı hassasiyetle bölgenin hasretini çektiği huzur ve barış ortamını yeniden tesis ederken dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin Türkiye aleyhine yaptıkları açıklamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. “

 

Burkay açıklamasında bu harekata sessiz kalan içimizdeki belli kesimlere tepki göstermeyi unutmadı:

 

En üzücüsü de Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan içimizdeki kimi siyasetçi, sanatçı ve meslek örgütü mensuplarının bunlara payanda olmasıdır. Asli görevlerini yerine getirmek yerine, yaptıkları açıklamalarla temsil ettikleri saygın alanlara zarar verirken terörün elini güçlendiren meslek kuruluşlarının ve sözde aydınların açıklamalarını esefle kınıyoruz. “

 

İş dünyasının en güçlü tepe kuruluşu olarak ABD’den ve AB ülkelerinden gelen ekonomik yaptırım tehditlerine karşı da “Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye’nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir.”dedi.

 

Son olarak bir çağrıda da bulundu:

 

“Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür.”

 

Başkan Burkay destek açıklaması dışında AB ülkelerinde ticaret yaptıkları kurum ve kuruluşlar ile odanın muhatabı olan kuruluşlara Türkiye’nin sınır ötesi harekatının uluslar arası alanda hukuki meşruluğunu anlatan birer mektup göndereceklerini ve yine başlattıkları “Bayrak Kampanyası” ile üyelerine, Kapalıçarşı, Açık çarşı gibi  merkezi yerlerdeki  alış-veriş  alanlarına bayrak dağıtılıp bayrak asma kampanyasına  öncülük edeceklerini de söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.