Bilim insanları 'en riskli' koronavirüs senaryosunu açıkladı!

Koronavirüs üzerinde araştırmalar yürüten bilim insanları yeni bir virüs pandemisine neden olabilecek 876 memeli belirlendi.

Yayın: 18 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.02.2021 09:54:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
640 okunma
Google News

2019’un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs (COVID-19) pandemisi dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

 

NTV'de yer alan habere göre, yapılan yeni bir araştırmada yeni bir korona virüs pandemisine neden olabilecek 876 memeli belirlendi.

 

Buna göre, en tehlikeli senaryo COVID ve MERS’in birleşmesi. Zira yapılan araştırmaya göre, bu iki virüsü aynı anda taşıyabilecek 100’den fazla hayvan mevcut.
 

Independent'ın haberine göre bilim insanları, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin veri tabanı GenBank aracılığıyla 411 koronavirüsün genetik dizisini çıkardı. Ekip bu dizileri bilgisayar algoritması kullanarak taradı.

 

Söz konusu algoritma, her virüsün 12'den fazla memelide konaklayabileceğini belirledi. Ayrıca taranan her hayvan türünün en az 5 koronavirüse ev sahipliği yapabileceği belirtildi.

 

Araştırmanın yazarları, "rekombinasyon" diye bilinen bu genetik karışımın, SARS-CoV-2 genlerinin başka bir corona virüs ile karıştığı durumda son derece tehlikeli olabileceği ihtimalinin altını çiziyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.