Bilim festivali kapılarını açtı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 8. düzenlenen ‘Dijital Türkiye’ temalı ‘Türk Hava Yolları Science Expo 2019’, TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Yayın: 02 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2019 14:41:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1909 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle ‘Dijital Teknoloji’ ana temasıyla düzenlenen Türkiye’nin en büyük bilim festivali ‘8. THY Science Expo 2019’  2 ve 5 Mayıs 2019 tarihleri arasında bilim meraklılarına kapılarını açtı. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın yanı sıra birçok özel sektör kuruluşu da destek verdiği bilim festivalinin açılışına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Projeler Daire Başkanı Mehmet Bölücek, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir, sponsor olan işadamları ve öğrenciler katıldı.

İŞİNİ İYİ YAPANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Geleceğin nitelikli işgücünü bugünden yetiştirileceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  ‘ben de yapabilirim’ duygusunu vurgu yaptı ve Türkiye’nin her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Aktaş, “Bütün iş kollarını ilgilendiren fen bilimleri ve teknik alanlarda özellikle nitelikli iş gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi’miz, Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin ilgi ve merakını bilime çekmek amacıyla çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekteyiz” dedi.



Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Projeler Daire Başkanı Mehmet Bölücek, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Ulusal Bilim Kampı’nda 81 ilden 350 öğrenciyi Bursa’da ağırladıklarını belirterek, bu organizasyona katkılarını nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de 2002 yılından bu yana teknoloji geliştirme adına hükümet tarafından önemli adımlar atıldığını belirterek, Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde uzay araştırmalarına çok daha fazla kaynak aktarılacağını söyledi. Konuşmaların ardından katılımcılar, fuar alanında kurulan stantları yakından inceledi.









 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.